Dette site bruger cookies

Vi bruger cookies til bl.a. statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookiepolitik.

Se vores cookiepolitik.

09.10.20

Offentlig høring af forslag til lokalplan 254 og kommuneplantillæg nr. 3

Kommunalbestyrelsen har på møde den 14. september 2020 vedtaget at sende forslag til lokalplan 254 og kommuneplantillæg nr. 3 i offentlig høring.

LP 254 afgrænsning
Forslag om Lokalplan 254
Den nye lokalplan sætter rammerne for opførelsen af et nyt ældrecenter i Brøndbyvester. Kommunen vil med Lokalplan 254 sikre en sammenhængende udvikling af området i Vesterled med mulighed for opførsel af et nyt ældrecenter. Ældrecentret skal kunne rumme op til 152 nye plejeboliger med tilhørende fællesfaciliteter. Det er hensigten, at de fremtidige bygninger skal ligge i et grønt miljø, omgivet af rekreative og offentligt tilgængelige arealer. Området skal fremstå sammenhængende og opleves som ét fælles anlæg.

Endvidere skal lokalplanen sikre samspil med den eksisterende daginstitution, det omkringliggende villakvarter og industrikvarteret ved Banemarksvej og HOFORs fremtidige planer for spildevands- og regnvandshåndtering.

Se Forslag til Lokalplan 254


Baggrund
I Brøndby Kommune er der øget behov for tidssvarende plejeboliger, da Kommunen ønsker at tiltrække og fastholde borgerne i Brøndby Kommune. De eksisterende faciliteter er nedslidte og kan ikke efterleve det øgede behov. For at imødekomme behovet for tidssvarende plejeboliger har Brøndby Kommune udpeget det ubebyggede grønne areal i Vesterled som byggegrund for et nyt ældrecenter.

Forslag om kommuneplantillæg nr. 3
Kommunen ønsker at ændre de gældende rammer, så plejecentret kan bygges 15 meter i højden frem for 12 meter som tidligere. Kommuneplanrammen kaldes fortsat 20.201 Institutioner ved Vesterled.

Se Forslag om kommuneplantillæg nr. 3.

Høring af forslag
Høringsperioden løber frem til og med den 8. november 2020. Hvis du har kommentarer, indsigelser eller ændringsforslag, kan du komme med dem ved at trykke den gule fane ”indsend kommentar” i øverste højre hjørne på hhv. lokalplan og kommuneplantillæg.  

Derudover afholdes der torsdag den 22. oktober kl. 17-18.30 digitalt borgermøde på Brøndby Kommunes Facebook om det nye ældrecenter.

Kortmateriale


 
Skrevet af Planafdelingen