Hjælp og fællesskaber under corona

Her finder du en oversigt over organisationer og hjælpemuligheder – nogle er lokale, andre landsdækkende.

Selvom Danmark er ved at åbne op, er det fortsat en svær tid og nogle har brug for hjælp. Heldigvis er der også mange, der rigtig gerne vil række ud og hjælpe i denne tid.

Så har du brug for hjælp, eller vil du gerne tilbyde din egen hjælp, så kontakt Brøndby Kommunes frivilligkonsulent Katrine Bøgh Sørensen. Så vil hun sørge for, at du bliver guidet det rigtige sted hen.

Sociale fællesskaber/samtale

Telefonvenner – Ældre Sagen

Savner du også de hyggelige samtaler i hverdagen under coronakrisen? Få en telefonven, som kan ringe til dig med jævne mellerum. Du kan også melde dig som telefonven. Tilmeld dig på tlf. 8282 0300 hverdage kl. 9.00- 15.00 eller tilmeld dig online på Ældre Sagens hjemmeside.

Tryghedsopkald - Ældre Sagen Brøndby

Kontakt Jette Truesen på tlf. 20 23 03 35, hvis du ønsker et tryghedsopkald (kun åben for borgere, ikke frivillige).

Fællesskabslinje gennem Natteravnene

De tryghedsskabende Natteravne, som normalt går på gaden om aftenen og snakker med de unge, har etableret et alternativt tilbud her i coronatiden. Tilbuddet er henvendt til alle aldersgrupper. Du skriver dig op på Natteravnenes hjemmeside bliver derefter ringet op indenfor 24 timer. Samtalen er uforpligtende og skal imødegå den ensomhed og isolation, som nogen føler i denne tid, se mere på deres hjemmeside.

SnakSammen (videosamtaler) - Boblberg og Røde Kors

SnakSammen er en snak mellem to mennesker. En frivillig besøgsven fra Røde Kors og dig. I kan snakke om lige det, du vil. I sidder hver især hjemme hos jer selv, men I kan se hinanden på video, mens I snakker sammen. Læs mere på www.snaksammen.nu

Peer Linjen – for psykisk sårbare

Frivillige peer-støtter står klar, hvis du har behov for at snakke. Peerstøtterne har alle selv oplevet psykiske udfordringer og recovery, men er kommet videre i deres liv – de forstår din situation, fordi de selv har været der. Skriv en mail med dit telefonnummer til Peerlinjen@gmail.com, så ringer de dig op. Tilbuddet er åbent mandag-fredag kl. 12-14. De ringer fra hemmeligt nummer.

Sjælesorg

Folkekirken har et tilbud om en digital samtale (en chat) med en præst, de kalder det ”Sjælesorg på nettet” Her kan du få en fortrolig samtale med en præst om lige netop det, der går dig på. Chatten findes på www.sjaelesorg.nu og har åbent alle dage kl. 10-22.

Digitalt værested – for psykisk sårbare

Landsforeningen for Væresteder har lavet et digitalt værested for alle psykisk sårbare rundt om i Danmark. Her bliver der arrangeret aktiviteter, som sker sammen med andre men hver for sig – gå en tur på samme tidspunkt som andre og del billeder fra din tur. Eller vær med til filmhygge hjemme i din egen stue med andre på sidelinjen via Facebook. Find gruppen med det digitale værested på Facebook og bliv medlem.

Telefonlinje for børn og unge

Brøndby Kommune har oprettet en telefonlinje, hvor alle børn og unge kan ringe ind og få hjælp eller en snak, hvis der er noget, som bekymrer dem. Ring på 20376384 – der sidder en flok voksne klar til at snakke med dig og hjælpe dig.

Praktisk hjælp

Corona Hjælpenetværk - Røde Kors

Få hjælp til indkøb, hundeluftning, medicinafhentning mv. i Hjælpenetværket eller meld dig som frivillig hjælper, hvis du har overskud. Udfyld formularen på Røde Kors' hjemmeside eller ring på tlf. 3529 9660.

Hjælp til indkøb og udbringning af fødevarer

Rema 1000 har en landsdækkende indkøbsservice.

Dansk Folkehjælp

Vil du være frivillig hjælper eller har du brug for hjælp? Så tilmeld dig på Dansk Folkehjælps hjemmeside eller kontakt Dansk Folkehjælp på tlf. 70 220 230 eller mail: post@folkehjaelp.dk. Åbent hverdage fra kl. 08.30 -16.00, dog fredag til kl. 13.30.

Inspiration til aktiviteter i hjemmet

Online Gymnastik

Online Gymnastik med Lone fra Pensionisthusene i Brøndby flere gange om ugen. 

Det kræver at man har en pc/tablet, men der er også mulighed for at låne en tablet i en periode, så man kan prøve det af. Systemet er relativt nemt at komme på, og vi hjælper alle godt i gang. Man kan deltage i online gymnastikken hjemme fra stuen og det kræver ingen redskaber. Øvelserne er tilrettelagt ældre, men andre borgere er også velkomne til at deltage. Kontakt aktivitetsmedarbejder Lone Frantzen på tlf. 5148 0504 / lonfr@brondby.dk eller frivillighedskonsulent Katrine Bøgh Sørensen på tlf. 4014 8974 / katbs@brondby.dk

Online Læsegruppe

Online Læsegruppe med Maibritt fra Pensionisthusene i Brøndby og Susanne fra Brøndbyvester bibliotek

Hver onsdag kl. 10.30 -11.30. Bøgerne man læser kan enten bringes ud til borger eller afhentes på et af bibliotekerne efter aftale. Man skal blot have en mobil, tablet eller PC med kamera for at deltage. Vi hjælper nye deltagere godt i gang. Tilmelding til Online Læsegruppen til Maibritt Kieffer på mail eller macmk@brondby.dk eller tlf. 51 48 05 04.

Kultur i Stuen (online)

Få gode råd til hvordan man kan få forskellige kulturelle oplevelser hjemme fra sin egen stue gennem den digitale verden. Se mere på Ældre Sagens hjemmeside.

Motion og træning i Stuen

Få pulsen op derhjemme med Ældre Sagens motions- og og træningsvideoer, så du ikke taber muskelmasse i disse uger. Se videoerne her (man skal scrolle lidt ned).

Særlige målgrupper

Danske Døves Landsforbund (DDL)

DDL har etableret en coronalinje med alle vigtige informationer på dansk tegnsprog. Desuden har DDL og Røde Kors etableret et tegnsprogskyndigt hjælpenetværk med et fora af tegnsprogskyndige frivillige til døve borgere i særligt udsatte grupper.

Dansk Blindesamfund

De cirka 50 lokale konsulenter ringer rundt til samtlige medlemmer for at tale med dem om eventuelle bekymringer. Se også siden med ofte stillede spørgsmål på deres hjemmeside.

Kræftens Bekæmpelse - ”Sammenholdet”

Sammenholdet er en app, hvor du på afstand kan være tæt på en kræftsygs sygdomsforløb:

  • Oprette et netværk af hjælpere, hvor I kan koordinere hjælp og støtte under sygdomsforløbet
  • Administrere et netværk på vegne af en kræftramt
  • Invitere din familie, venner og bekendte ind i netværket
  • Skrive beskeder til alle i netværket eller til de nærmeste pårørende
  • Bede om hjælp til bestemte opgaver, fx transport, madlavning og børnepasning
  • Kommunikere i et sikkert og lukket netværk

Læs mere om Sammenholdet appen på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside.

Brug for at blive guidet det rette sted hen?

Er du i tvivl om hvilke tilbud, der er de rette for dig? Eller vil du tilbyde din hjælp som frivillig? Så er du velkommen til at kontakte Brøndby Kommunes frivilligkonsulent Katrine Bøgh Sørensen, mail katbs@brondby.dk eller tlf. 40 14 89 74. Så vil hun sørge for, at du bliver guidet det rigtige sted hen.

Kontakt

Staben for Politik, Jura og Kommunikation

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 28

staben@brondby.dk

Sidst opdateret den 16. juni 2021
Skrevet af Brøndby Kommune