Børnehuset Nattergalen

Nattergalen, hvor pædagogikken blomstre

Velkommen hos Børnehuset Nattergalen

Nattergalen kendetegnes ved at være et stort hus, hvor der er højt til loftet på flere niveauer. Vi har god plads både ude og indendørs samt masser af muligheder for at dele børnene op i mindre grupper. Vi har en unik mangfoldighed og rummer vuggestuebørn, børnehavebørn og en specialgruppe: ”Sommerfuglen” . Vi er ca. 40 faste medarbejdere og modtager både studerende, praktikanter og elever.

Idrætsinstitution med leg og bevægelse

Vi er certificeret Idrætsinstitution, hvilket betyder, at pædagogisk idræt, leg og bevægelse er en naturlig del af vores hverdag. Vores aktiviteter gennemsyres af bevægelse, f.eks. vil vi på en tur i skoven, balancere på træstammer, klatre i træer, rulle ned af bakker og lignende. Vi prioriterer lege på gulvet med børnene, hvor bevægelse er centralt og legepladsen som er vores største pædagogiske rum, udnytter vi dagligt til motoriske udfoldelser. Vi har særligt fokus på det kropslige læringsmiljø, vi skaber for og med børnene. Med udgangspunkt i bevægelsesglæden, sikrer personalet aktiviteter, der tilpasses børnene og ikke omvendt.

Engagement og god atmosfære

Nattergalen er et udviklingsorienteret hus, hvor vi både har fokus på at gøre ”det simple værdifuldt” og skabe udviklende kreative aktiviteter.

Man mødes af kvalificerede og engagerede medarbejdere, der vægter et højt fagligt niveau.

De gode barndomsminder er i centrum og vi prioriterer den gode atmosfære, således både børn og forældre kan mærke, at de er velkomne.

Vi anser familien som barnets vigtigste ressource og prioriterer derfor forældresamarbejdet højt. Sammen skal vi sikre, at barnet får en harmonisk opvækst. Vi vægter den gode dialog og er nysgerrige på barnets ressourcer, baggrund og familie.

Vi danner ramme for forskellige sociale aktiviteter i løbet af året, som også bidrager til samarbejde og netværk blandt familierne. 

Hverdagen i Børnehuset Nattergalen

Børnehuset åbner alle hverdage kl. 6 og vi tager imod jeres børn i den afdeling, man er tilknyttet.

Morgenåbnerne vil gøre alt for at sikre, at jeres barn får en god og tryg start på dagen.

Omkring kl. 8.00 stræber personalet efter, at alle vores stuer stille og roligt åbner og kl ca. 9 starter dagen med forskellige planlagte aktiviteter.

Vi er et hus der har mange forskellige aktivitets tilbud, ligesom vi selvfølgelig også har masser af plads til børnenes egne aktiviteter og lege. Vi arbejder overordnet ud fra et årshjul, som er sammensat af tilbagevendende aktiviteter/traditioner og nye tematiske emner.

I Vuggestuen holdes samling hver dag kl. 9. Samling er en morgenhyggestund, hvor vi siger godmorgen, synger, taler om, hvad vi skal lave i løbet af dagen og spiser lidt frugt.

I børnehaven begynder dagens planlagte aktiviteter også ved 9 tiden, nogle stuer holder samling/børnemøde, nogle skal på tur og andre skal måske til rytmik og børnene bedes derfor komme senest kl 9.

Ved. 11 tiden serveres der frokost. Måltidet veksler mellem at være varme retter og kolde ”smør selv” rugbrødsmadder. Retterne indeholder altid noget børnene er fortrolige med og ind imellem noget nyt, som giver dem mulighed for at udvikle deres smagssanser og madmod.

Vi har fokus på, at måltidet skal være hyggeligt, samt at børnene taler indbyrdes og lytter på hinandens fortællinger.  

Efter frokosten er der nogle børn der har brug for at sove, andre holder lidt afslapning og nogle går ud på legepladsen, hvor der er rig mulighed for at gynge, bygge sandslotte, kører på løbehjul og lege fangelege. Vi vægter, at alle børn komme ud hver dag.

Sidst på eftermiddagen samles børnene på legepladsen eller på en stue, hvor der leges, ryddes op og hygges, så børnene får en god afslutning på dagen.

Når forældre kommer for at hente, stræber vi efter at fortælle lidt fra dagen, der er gået og siger på gensyn til i morgen.

Vi lukker kl. 17 hver dag.

Velkommen til nye børn og forældre

Rundvisning

Vi inviterer alle, der er interessseret i at se vores hus, til en rundvisning, hvor der er mulighed for at se vores fantastisk faciliteter og høre om vores værdier.

Når I har fået plads hos os

Når I har accepteret tilbudet om en plads hos os, er i velkomne til at kontakte os for at lave konkrete aftaler – og ellers kontakter vi jer. Den konkrete start i Nattergalen, aftales altid i samarbejde med stuens personale.

I vil modtage vores velkomstmateriale, der indeholder de vigtigste informationer om Nattergalen, når I kommer på besøg.

Samarbejde og kommunikation

Vi vægter en tæt dialog med jer som forældre, da I kender Jeres barn bedst. Vi indkalder hurtigt til en opstartssamtale, hvor vi taler om indkøring, trivsel og forventningsafstemmer.

Vi arbejder hele tiden med at skabe en gode atmosfære i huset, hvor der er plads til dialog både om løst og fast. Vi lægger vægt på et tillidsfuldt og åbent samarbejde med jer forældre og holder årlige samtaler.

I får tilknyttet en primærvoksen på stuen, som har særligt fokus på jeres barns trivsel og som indbyder til den årlige samtale.

I er selvfølgelig altid velkomne til at bede om en samtale, hvis I mener, der er behov for det. 

Vi anvender Aula som elektronisk platform. Her får man sikkert og brugervenligt adgang til information og dialog med os i Nattergalen. Det er her vi forventer i giver besked om mødetider og herunder fridage/sygedage etc. Det er også her vi lægger fotos ud.

Praktiske oplysninger

Kontakt os 

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har nogle spørgsmål eller gerne vil besøge os.

Børnehuset Nattergalen
Tybjergparken 2E
2660 Brøndby Strand

Telefonnumre
Leder: Jens Evald Jørgensen      43 28 24 83
Souschef: Pernille Dyvekær       43 28 24 72
Vuggestuen:                             43 28 22 81
Mælkebøtten/Tusindfryd:           43 28 24 71
Anemonen/Klokkeblomst:          43 28 24 73
Sommerfuglen (Specialgruppe): 43 28 24 84

Personale og struktur 

Nattergalen er et børnehus for børn i alderen 0-6 år. Børnene er delt op i teams og herunder stuer:

  • I Bikuben (vuggestuen) har vi 2 stuer: Brumbasserne og Humlebierne
    Anemonen, Klokkeblomst, Mælkebøtten og Tusindfryd er husets børnehavegrupper.
  • Sommerfuglen – herunder Larverne og Frøerne, er en gruppe for børn med særlige behov. Børnene er særligt visiteret til denne gruppe.

I vuggestuen har vi 22 pladser, i børnehaven 88 pladser og i Sommerfuglen har vi 12 pladser.

I praksis beholder vi de yngste i vuggestuen til de nærmer sig 3 år, da det er vores erfaring, at det i høj grad gavner børnenes trivsel og udvikling. Derfor har vi typisk ca. 30 børn i vuggestuen og 80 børn i børnehaven.
Vi har ca. 80% uddannede pædagoger og vægter videreuddannelse højt for alle medarbejdere. Vi anvender faste vikarer, der typisk er tilknyttet i længerevarende perioder efter behov.

Måltider

I børnehuset Nattergalen tager vi udgangspunkt i Brøndby kommunes frokostordning. Madordningens fortsatte eksistens besluttes hvert andet år af forældrebestyrelsen.

Maden tilberedes af vores ernæringsassistent, i vores eget køkken. Kosten er varieret og vi anvender i videst mulig omfang økologiske mejeriprodukter, gryn og mel, samt årstidens frugt og grønt. Vi følger de officielle kostråd og begrænser vores sukkerforbrug.

Det selvfølgelig vigtigt at give os besked, hvis der er særlige hensyn eller behov vi skal være opmærksomme på.

Alle børn kan få morgenmad indtil kl. 7.30. Morgenmaden består typisk af grød og brød – personalet hjælper børnene med maden.

Vuggestuebørnene tilbydes lidt grønt/brød om formiddagen, ofte i forbindelse med samling.

Kl 10.30 starter de yngste med frokosten – hvor børnehavebørnene først spiser kl ca. 11. Børnene tilbydes et sundt og nærende måltid, hvor rugbrød er et væsentligt element. Herudover serverer vi mindst 1 varmt måltid om ugen – dog typisk 2.

Omkring kl. 14.00- 14.30 tilbyder vi et lille eftermiddagsmåltid, der typisk består af lidt frugt/grønt og brød, men vi laver også ovnkartofler, koldskål, frugtgrød og andre lækkerier. Børnene inddrages i tilberedningen og serveringen.

Når jeres barn har fødselsdag, vil vi gerne fejre det og være med til at gøre dagen helt speciel. Barnet må gerne dele noget ud til de andre børn på stuen, men det er vigtigt, at det ikke bliver overdrevet - En ting er rigeligt. Man skal være opmærksom på, at der er mange fødselsdage i løbet af et år, altså mange fødselsdage, hvor børnene kan komme til at indtage meget sukker. Børnene kan heldigvis også godt lide frugt, som kan være et fint alternativ til meget af det søde. Forældre er selvfølgelig altid meget velkomne i huset og dette gælder også til fødselsdage.

Aftal nærmere med personalet på jeres barns stue.

Læs mere om hvordan vi arbejder

Den pædagogiske læreplan udgør rammen og den fælles retning for vores pædagogiske arbejde med børnenes trivsel, læring, udvikling og dannelse.

Læs mere om hvordan vi arbejder i den pædagogiske læreplan (PDF)

Læs evt. også evalueringen af vores arbejde med den pædagogiske læreplan (PDF)

I læreplanen kan du b la. læse om vores pædagogiske grundlag, vores børnesyn, hvordan vi samarbejder med forældre og det pædagogiske læringsmiljø

Pædagogisk tilsyn

For at sikre børn kvalitet og en god udvikling i kommunens dagtilbud fører pædagogiske konsulenter tilsyn i alle dagtilbud. Tilsynets funktion er at sikre, at dagtilbuddet overholder lovgivningen samt de kommunale retningslinjer og beslutninger.

Alle dagtilbud får mindst et uanmeldt tilsynsbesøg fra den pædagogiske konsulent hvert år og eventuelt flere efter behov. Tilsynet er efterfulgt af en skriftlig tilsynsrapport og eventuelle påbud, anbefalinger samt ledelsesopfølgning og konsulentunderstøttelse til videreudvikling af det enkelte dagtilbud.

Se den seneste tilsynsrapport for Børnehuset Nattergalen

 

Stor legeplads med jungle, ederkop og abegotte

Nattergalen ligger of af Volden og ved et stort område med fodboldbaner. Vi har stranden tæt på og er flittige til at benytte vores el-cykel, så vi kan komme på ture lidt længere væk fra børnehuset.

Et af vores kendetegn er, at vi har Brøndbys største børnehavelegeplads, som er indrettet med forskellige zoner af spændende aktiviteter. Vi har cykelområdet, hvor vi også tager kongespil og hule-hopringe ud. Vi har sandkasseområdet, hvor der kan bages kager og laves bilbaner. Vi har et stort overdækket bålhus vi bruger året rundt og lærer at begå os når der er bål. Der er ”Junglen” – som er vild og har spændende tippyer, man kan gemme sig i. Vi har ”Edderkoppen” som er vores klatrestativ, hvor man kan hænge lidt på hovedet, men har også spændende træer, man kan klatre. Helt unikt er vores store område af tykke hække, hvor børnene leger og gerne gemmer sig og ja… meget-  meget mere.

I hjertet af Nattergalen har vi vores lukkede atriumgård, hvor vi har vores lille legeplads, der er tilpasset de yngste og vores specialgruppe.  

Vi er beliggende på en tidligere skole og har rigtig gode fysiske forhold, som er velholdte. Vi har højt til loftet og har for nyligt fået støjdæmpet hele huset med støjpaneler der gør, at akustikken er optimal for både børn og voksnes øre.

Vi er stueopdelte, men har også diverse funktionsrum. I Abegrotten, som er vores motorikrum, har vi en stor klatrevæg samt mulighed for at svinge sig i de sjove gymnastikringe. Vi har eget børnehave bibliotek, der emmer af fortællinger, et pædagogisk køkken, 2 kreative værksteder og råder desuden over en stor sal, hvor der laves utallige motoriske aktiviteter. Alrum og gangområder er udnyttet og er blandt andet indrettet med indendørs legestativ, ”Bjergene” som er vores læsekrog, rullemadras hvor man kan slå kolbøtter og mm.   

Selvom vi er ”store” – siger de fleste at vi ikke føles for store… der er god plads til alle - og sjældent støj.

Kontakt

Børnehuset Nattergalen

Tybjergparken 2E
2660 Brøndby Strand

Tlf. 43 28 22 81

nattergalen@brondby.dk

Leder: Jens Evald Jørgensen

EAN nr. 5798009002853

Sidst opdateret den 01. august 2022
Skrevet af Brøndby Kommune