Klimaplan for regn og hav

Brøndby Kommune har udarbejdet en klimaplan, der beskriver, hvordan Brøndby bliver klar til klimaudfordringerne. På siden her kan du læse mere om Klimaplan for regn og hav.

Klimaplan for regn og hav 2021

En af Brøndby Kommunes målsætninger i strategien Brøndby 2030 er, at vi vil finde løsninger, når det gælder udfordringer med regn og hav. Årsagen er, at vi i de kommende år vil opleve mere ekstremt vejr, f.eks. flere skybrud og stormfloder og stigende havvand.

Derfor har Brøndby Kommune udarbejdet Klimaplan for regn og hav, der beskriver, hvordan Brøndby bliver klar til klimaudfordringerne.

Ambitiøse politikere

Politikerne i Brøndby er ambitiøse, og afsætter i de kommende år penge af til at sikre Brøndby langs kysten. Samtidig kommer vi med et bud på, hvem der skal bidrage til betalingen. Loven fastslår nemlig, at alle, der får gavn af sikringen mod stormflod, skal være med til at betale.

I Brøndby ønsker politikerne, at vi skal være klar til at kunne håndtere en ekstrem stormflod fra syd i en højde af 3,5 meter. Det kræver samarbejde både på tværs af kommunegrænserne med vores nabokommuner og med vigtige interessenter f.eks. Banedanmark og Vejdirektoratet.

Hvis du vil læse mere om de aktiviteter, Brøndby Kommune vil gennemføre for at begrænse skaderne ved skybrud og stormflod, så kan du læse Klimaplan for regn og hav 2021. Kommunalbestyrelsen har vedtaget planen den 13. oktober 2021.

Brøndby Kommune er i fuld gang med flere vigtige klimaprojekter. Vi er bl.a. med i projektet DK2020 – Klimaplaner for hele Danmark, hvor vi forpligter os på at udarbejde en ambitiøs klimaplan. Klimaplan for regn og hav 2021 indgår som en vigtig del af arbejdet med DK2020 – Klimaplan for Brøndby.

Miljøafdelingen

Teknik- og Miljøforvaltningen