Hjælp til børn og unge

Har du brug for hjælp til et problem eller nogen at tale med om din situation eller bare livet, så er der forskellige steder, du kan henvende dig i Brøndby.

Spring over sidemenu Råd, hjælp og støtte

Har du brug for at tale med nogen om noget, der er svært, eller har du brug for at få hjælp til et konkret problem, så er der forskellige muligheder og tilbud i Brøndby. Læs om dem i listen.

Børne- og ungetelefonen

BørneTelefonen er børnenes telefon og er oprettet for at give børn og unge mulighed for at få gode råd eller en at snakke med - helt gratis.

På BørneTelefonen kan børn og unge helt anonymt tale med en af rådgiverne om, hvad der bekymrer dem og fortælle om deres tanker og problemer

Som barn eller unge, kan du både chatte med eller ringe til BørneTelefonen.

Ring til Børnetelefonen på tlf. 116 111

Eller gå ind på deres hjemmeside bornetelefonen.dk for at chatte. 

Hvis dine forældre skal skilles

I gennemsnit er der omkring 15.000 skilsmisser i Danmark om året, og næsten hvert tredje barn oplever, at deres mor eller far bliver skilt. Der er derfor rigtig mange børn, der oplever det samme som dig.

Hvor skal du bo?

Når dine forældre bliver skilt eller flytter fra hinanden, skal de blive enige om, hvor meget du skal bo hos din far, og hvor meget du skal bo hos din mor. Det er en rigtig god ide, at du fortæller dem, hvordan du har det, og hvad du selv godt kunne tænke dig.

Det kan føles rigtig svært, og hvis du har brug for nogen andre at tale med i forbindelse med dine forældres skilsmisse, kan du tage fat i en lærer på din skole, en pædagog på fritidshjemmet eller en anden voksen, som du stoler på.

Du kan også benytte Børns Vilkårs rådgivning - enten BørneTelefonen eller BørneChatten.

Få rådgivning gode råd på nedenstående hjemmesider:

Samvær med dine forældre

Du har ret til at se begge dine forældre. Dine forældre kan for eksempel beslutte, at du skal bo lige meget hos hver af dem. Det kan også være, de beslutter, at du skal bo mest hos din far og være sammen med din mor hver anden weekend. Og måske beslutter de noget helt tredje.

Du har ret til at sige din mening om, hvordan du kunne tænke dig, at det skal være, men du skal vide, at det ikke er sikkert, at det bliver, som du ønsker. Hvis du vil vide mere, kan du læse mere om samvær og bopæl på Familieretshusets hjemmeside.

Hvem kan jeg snakke med, og hvor kan jeg få hjælp?

Det kan ind i mellem føles ensomt, når ens forældre går fra hinanden. Men du er ikke alene, da hvert tredje barn på et tidspunkt oplever, at deres forældre går fra hinanden eller bliver skilt. Der er helt sikkert børn og unge omkring dig, som kender din situation.

Hvis du har brug for nogle at snakke med, eller hvis du har brug for hjælp til at komme videre, er der flere gratis muligheder til dig: 

 • Du kan ringe til Børnenes Skilsmissetelefon
  Skilsmissetelefonen er Familieretshusets anonyme telefonrådgivning til børn og unge. Her sidder der børnerådgivere klar, og de ved rigtig meget om børn og skilsmisser. De vil gerne hjælpe dig med de tanker, følelser og spørgsmål du går rundt med og de kan også fortælle dig, hvad du har af muligheder, hvis du er ked af den ordning, du har med dine forældre.
  Kontakt til skilsmissetelefonen: Tlf: 20 600 550. Åbningstider: Mandag, onsdag og fredag fra 11-16 og torsdag mellem kl. 12.30-17.
 • Du kan snakke med andre børn og unge i samme situation som dig 
  Familieretshuset har børnegrupper i hele landet. Det er en slags samtale- og snakkegruppe for børn med skilte forældre. Det er dine forældre, som skal melde dig til en børnegruppe.
  Læs mere og tilmeld Børnegruppen på familieretshusets hjemmeside
 • Du kan også ringe eller skrive til BørneTelefonen
  Børnetelefonen er Børns Vilkårs anonyme telefonrådgivning for børn og unge, hvor der også sidder rådgivere klar til at lytte til dig og snakke med dig om det, som du går og bekymrer dig om. Du kan også ringe eller skrive, hvis det handler om andet end skilsmisse. Telefonnummeret er: 116 111.
  Hvis du skal til møde på kommunen eller i Familieretshuset kan en voksen fra Børns Vilkår tage med dig, hvis du ønsker det.

Hvis du er utilfreds, og gerne vil klage

Indtil du er fyldt 18 år, er det din mor og far, som bestemmer over dig, også selvom dine forældre er skilt. Men hvis du synes, du ser den ene af dine forældre for lidt og du gerne vil flytte over til den anden forælder, eller hvis der er noget andet, du gerne vil lave om på, så har du noget, man med et svært ord kalder ’barnets initiativret’. Du skal være fyldt 10 år, før du kan bruge din initiativret.

Hvis du bruger din initiativret, betyder det, at din mor og far og en sagsbehandler fra Familieretshuset skal overveje om nogle af aftalerne omkring dig skal laves om, nu hvor du har fortalt, at du er utilfreds.

Du kan enten ringe, skrive eller møde op i en af Familieretshusets afdelinger og herefter er det Familieretshuset og dine forældre, som snakker sammen og kigger aftalerne omkring dig igennem én gang til.

Du skal vide, at det ikke er sikkert, at tingene bliver, som du ønsker. Men nu ved du, at både dine forældre og Familieretshuset har hørt, hvordan du har det, og hvad du godt kunne tænke dig.

Misbrugsbehandling for unge

I kommunen har vi et behandlingscenter, som tilbyder:

 • Individuelle behandlingssamtaler med en fast tilknyttet behandler, hvor vi taler om hvad der optager dig med fokus på dit forbrug af hash/stoffer.
 • Ud over individuelle samtaler tilbydes alle unge at deltage i en gruppe med andre unge, der er i en lignende situation.
 • Forældre/pårørende kan få et kortere forløb med individuelle samtaler selvom ens pårørende ikke er i behandling.
 • Forældregrupper med fokus på hvordan man forholder sig til at have en ung, der har et forbrug af hash/stoffer.
 • Familiebehandling til familier med børn under 18 år.
 • Familiesamtaler hvor hele familien/kæresten/venner eller hvem der måtte være relevant at invitere til en samtale.
 • Ungebehandlingen har også tilbud til professionelle og tilbyder konsulentopgaver som oplæg, dialog eller sparringspartner for unge og professionelle.


Kontakt behandlingscenter Brøndby (BCB)
Horsedammen 42
2605 Brøndby. 

Tlf. 43 28 28 36

Mail: bcb@brondby.dk

Telefontid
Mandag kl. 9-14.30
Tirsdag kl. 9-14.30
Onsdag kl. 9-14.30
Torsdag kl. 9-17.30
Fredag kl. 9-12

Åbningstid for personligt fremmøde
Mandag kl. 9-10.30
Tirsdag kl. 9-10.30
Torsdag kl. 9-10.30
Fredag kl. 9-10.30

Kontakt

Børn, Unge og Familier

Brøndby Rådhus
Park Alle 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 28

born@brondby.dk

Sidst opdateret den 15. juni 2021
Skrevet af Brøndby Kommune