Diabetes TYPE2 forløbsprogram - på dit sprog

Brøndby kommune tilbyder fra efteråret 2021 et forløb til dig med diabetes type2, og med tyrkisk, pakistansk eller arabisk baggrund.

Tilbud til dig med diabetes type2 som taler tyrkisk, urdu eller arabisk

Der som følge af sproglige og/ eller kulturelle udfordringer ikke kan få udbytte af kommunens ordinære forløb om Type 2-diabetes. Du skal have bopæl i Brøndby, Glostrup eller Albertslund Kommune.

Hvem kan deltage

Tilbud til dig med Type 2-diabetes som taler tyrkisk, urdu eller arabisk

Der som følge af sproglige og/ eller kulturelle udfordringer ikke kan få udbytte af kommunens ordinære forløb om Type 2-diabetes. Borgerne skal have bopæl i Brøndby, Glostrup eller Albertslund Kommune.

Indhold i forløbet

Forløbet starter med en individuel afklarende samtale, hvor du vil blive præsenteret nærmere for forløbet, ligesom mål/motivation og sygdomsforståelse vil blive afklaret.

Kurset er en kombination af teoretiske oplæg og fysisk motion og strækker sig over 7 undervisningsgange af 2 timers varighed samt en opfølgning efter 3 måneder. Der vil være en tolk eller sundhedsformidler på dit sprog tilstede under hele forløbet.

Hvor foregår det

Kursus på urdu

Vil foregå på Træningscentret i Brøndby Kommune, Horsedammen 36A, 2605 Brøndby

Kursus på arabisk

Vil foregå på Træningscentret i Glostrup Kommune, Dommervangen 4, 2600 Glostrup

Kursus på tyrkisk

Vil foregå i Sundhedshuset i Albertslund Kommune, Skolegangen 1, 2620 Albertslund

Hvordan bliver jeg henvist

Du bliver henvist af din egen læge/speciallæge hvis du har diabetes TYPE2. Når træningscentret modtager henvisningen vil du blive indkaldt til en afklarende samtale i din hjemkommune forinden opstart på forløbet.

Det gælder også selvom forløbet vil foregå i en anden kommune.

Forløbsprogrammet for diabetes TYPE2 er gratis, efter henvisning fra praktiserende læge eller hospital.

For yderligere info

Du er altid velkommen til at kontakte vores sundhedsformidler Humaira Iftikha på tlf. 43 28 21 73, hvis du har spørgsmål, eller ønsker at deltage på forløbet.

Træningscenter Brøndby

Horsedammen 36A