Coronavaccination i Brøndby

Efter vaccination på ældrecentrene er næste fase nu i gang i Brøndby. Læs her hvem denne gælder og om muligheden for hjælp til transport til vaccinationsstedet.

I Brøndby Kommune startede vaccinationsindsatsen søndag 3. januar på byens ældrecentre.

Nu har Sundhedsstyrelsen meldt de næste målgrupper ud, der bliver tilbudt vaccinen:

• borgere over 65 år, som både modtager personlig pleje og praktisk hjælp.

• udvalgte personer med tilstande og sygdomme, som medfører særligt øget risiko for alvorligt forløb ved corona. Personer er udvalgt af hospitaler og egen læge.

Hvis du er i en af disse målgrupper, vil du modtage et brev i e-Boks fra Statens Serum Institut/Sundhedsstyrelsen med tilbud om vaccination. Her vil være vejledning til at booke tid til vaccination i et af regionens vaccinationscentre. Er du fritaget, vil du modtage et fysisk brev.

Vaccinationscentrene i Region Hovedstaden åbner den 13. januar 2021. Se listen over vaccinationscentrene her

Transport til vaccination
Du skal som udgangspunkt selv stå for transport til vaccinationscenteret, og pårørende opfordres til eventuelt at hjælpe med transport.

Enkelte borgere (immobile) kan have behov for kørsel, hvis man på grund af en varig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse ikke kan transportere sig selv og hvis man ikke har en pårørende, der kan hjælpe.

Hvis du er i den førstnævnte gruppe og modtager både praktisk og personlig hjælp, så har du fået besked fra kommunen enten via brev i e-boks eller fysisk brev (hvis du er fritaget for digital post) om, at du er berettiget til hjælp til transport.

Hvis kommunen skal stå for transporten til vaccinationscenteret, er det kommunen, der booker tiden for dig. Det skal du ikke selv gøre, da kommunen arrangerer en samlet kørsel for de borgere, der ikke selv kan stå for transporten.

Hvis du er i sidstnævnte målgruppe og har en tilstand og sygdom, som medfører særligt øget risiko for alvorligt forløb, og har du brug for kommunens hjælp til transport, så kan du ringe på tlf. 43 28 28 28 inden for den almindelige åbningstid.

Kontakt

Kommunikationsteam

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 28

kommunikation@brondby.dk

Sidst opdateret den 15. juni 2021
Skrevet af Brøndby Kommune