Brøndby får fast test-center med hurtigtest

Fra mandag den 1. februar og tre måneder frem etablerer SOS International et fast kviktest-center i Kulturhuset Brønden. Her kan man få svar på sin coronatest på et kvarter.

Der er godt nyt til alle borgere, der gerne vil have et hurtigt svar på deres coronatest. Fremover kommer der nemlig ikke blot en mobil testenhed til Brøndby jævnligt. Kommunen har også lavet en aftale med Region Hovedstaden om et fast testcenter i Kulturhuset Brønden med de såkaldte kviktest.

Kviktesten foretages via en podning i næsen og har man udleveret sit telefonnummer, får man svar på sin test inden for 15 minutter.

Det nye faste testcenter med kviktest glæder borgmester Kent Magelund.

”Vi har i et godt samarbejde med regionen arbejdet for, at der er testfaciliteter i Brøndby. Og det er hidtil lykkedes at få det mobile testcenter til Brøndby ganske ofte, synes jeg. Det er helt nødvendigt, når vi nu er en kommune med mange smittede, at vi kan tilbyde testfaciliteter tæt på vores borgere. At vi nu også får et fast testcenter med kviktest, er ganske enkelt en rigtig god nyhed”.

Det nye faste testcenter med kviktest slår dørene op i Kulturhuset Brønden allerede mandag den 1. februar. Planen er at testcenteret holder til i Kulturhuset Brønden de næste tre måneder fra kl. 8 til kl. 20 alle ugens dage. Der er ingen tidsbestilling, man møder bare op.

Der vil fortsat være bud efter det mobile testcenter, og Brøndby Kommune samarbejder netop med regionen om at få det mobile testcenter til byen hver anden uge.

”Vi kan se at smitten er jævnt fordelt i Brøndby med en lille overvægt af smittede i Brøndby Strand. Derfor giver det så god mening, at der både er testfaciliteter i Brøndbyøster og Brøndby Strand. Så er der både testfaciliteter tæt på og vi kan nu tilbyde åbningstider, der også dækker aftentimerne, som mange af vores borgere har efterspurgt”, siger Kent Magelund.

Det mobile testcenter er i Kulturhuset Kilden i uge 5 og uge 7. Her bliver man podet i halsen og får svaret inden for 48 timer, ofte allerede dagen efter via sundhed.dk.

Kontakt

Kommunikationsteam

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 28

kommunikation@brondby.dk

Sidst opdateret den 15. juni 2021
Skrevet af Brøndby Kommune