Tilbage til nyhedsoversigt

Nu kommer vacciner til de ældste over 85 år

Nu bliver landets allerældste tilbudt vaccination – dvs. personer, der er 85 år eller ældre, og som ikke allerede er blevet tilbudt vaccination.

De allerældste får tilbuddet først – i Brøndby betyder det, at vaccinen tilbydes borgere over 93 år i første omgang. Dermed kan du godt være i målgruppen uden endnu at modtage en invitation til vaccine. Men så snart der er en vaccine til dig, får du brev om det.

Du får invitationen elektronisk i e-Boks eller fysisk med posten, hvis du er undtaget for digital post.

Er du pårørende til en ældre person, opfordrer vi til, at du hjælper med at tjekke e-Boks og brev med posten og at booke tid til vaccinationen.

• Man skal selv bestille tid til vaccination. Det gør man på www.vacciner.dk med NemID. Her kan du se ledige tider og vælge det vaccinationscenter, du ønsker at blive vaccineret på.

• Du skal have to vaccinationer med 3-4 ugers mellemrum, og du skal booke tid til begge vaccinationer med det samme.

• Har du ikke NemID, kan du bestille en tid telefonisk hos Region Hovedstaden på tlf. 30 66 89 37, hverdage kl. 8-17, weekend og helligdage kl. 8-16. Hvis du senere får behov for at ombooke din tid, er det også her, du skal ringe til.

• Er der ingen ledig tid på vacciner.dk? Så er det fordi, der ikke er vacciner nok og du opfordres til at prøve igen på et senere tidspunkt. Der lægges løbende nye tider op, og alle, der er blevet inviteret, vil få mulighed for at blive vaccineret i en af de nærmeste uger.

• Du skal i udgangspunktet selv – eller ved hjælp af en pårørende eller andre – transportere dig hen til vaccinationscenteret. Men hvis du er forhindret i dette pga. af en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, så kontakt Brøndby Kommune på tlf. 43 28 28 28.

• Hvis du skal have hjælp til kørsel, er det også kommunen, der booker tid for dig.

Har du sundhedsfaglige spørgsmål til, om du skal tage imod tilbuddet om vaccination, anbefaler vi, at du taler med din praktiserende læge eller den sygehuslæge, der kender dit sygdomsforløb.

Stadig ventetid for 65+, der modtager personlig og praktisk hjælp
Hvis man er 65+ og modtager personlig og praktisk hjælp og stadig venter på at kunne bestille tid til vaccination, så skal man fortsat væbne sig med tålmodighed.

Desværre er der fortsat ikke vacciner nok og det er først muligt at booke en tid, når der kommer flere vacciner. Vi opfordrer til at følge med i pressen for hvornår der kommer vacciner til denne målgruppe.

Hvis du er 85+ og i denne gruppe, der modtager personlig og praktisk hjælp, så bliver du ved med at være i denne gruppe og tilbydes vaccination, når der frigives nogle til denne målgruppe.

Kontakt

Kommunikationsteam

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 28

kommunikation@brondby.dk

Sidst opdateret den 15. juni 2021
Skrevet af Brøndby Kommune