Sårbare borgere blev vaccineret på pop-up vaccinationssted

Sårbare borgere i Brøndby fik deres første vaccination i Cafe Glenten, der dannede rammen om Brøndbys første pop-up vaccinationssted.

Under normale forhold er Cafe Glenten i Glentemosen stedet, hvor beboerne mødes over varm mad og en kop kaffe.

Tirsdag den 16. februar 2021 var cafeen omdannet til midlertidigt pop-up vaccinationssted, hvor ca. 60 Brøndbyborgere fik deres første vaccination.

De pågældende borgere er alle over 65 år og modtager både personlig og praktisk hjælp og havde fået en direkte invitation til den lokale vaccination. Gruppen af borgere var særligt kendetegnet ved at have behov for hjælp til transporten. Ved at blive vaccineret lokalt, slipper de for at skulle køre til et af hovedstadens store vaccinationscentre.

To farmakonomer stod for at tø vaccinen op og gøre den klar til den praktiserende læge, der stod for selve vaccinationen.

Ledere fra hjemmeplejen i Brøndby Kommune stod for, at hygiejnekravene blev overholdt, for at observere borgerne umiddelbart efter vaccinationen og det praktiske omkring afviklingen. Dagen forløb med små udsving efter planen.

Det er Region Hovedstaden, der står for og fordeler pop-up vaccinationsstederne. Brøndby Kommune har pt. ikke viden om eventuel kommende lokale pop-up vaccinationssteder.

Kontakt

Kommunikationsteam

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 28

kommunikation@brondby.dk

Sidst opdateret den 04. juni 2021
Skrevet af Brøndby Kommune