Kulturhuset Kilden bliver fast testcenter med tidsbestilling

Region Hovedstadens mobile testcenter i Kulturhuset Kilden bliver nu omdannet fra at være åbent i ulige uger til at blive fast testcenter, åbent hver uge, alle ugens dage og med tidsbestilling.

Når Region Hovedstaden fra mandag den 22. marts omdanner det mobile testcenter i Kulturhuset Kilden til et permanent testcenter, betyder det, at du både kan få PCR- test og Kviktest alle ugens syv dage i Brøndby.

Region Hovedstaden har nu udvidet de syv store teststeder med en række mindre satellitter. Det betyder, at der i hver af regionens kommuner – herunder Brøndby – er mindst to testmuligheder, hvor man enten kan vælge en PCR-test eller en kvik-test. Samtidig kræver alle PCR-tests nu tidsbestilling.

”Jeg glæder mig over at der nu er endnu bedre mulighed for at blive testet i Brøndby –
nu med to faste teststeder, der har åbent alle ugens dage. Jeg håber at alle borgere vil medvirke til at bryde smittekæderne ved at lade sig teste jævnligt”, siger borgmester Kent Magelund.

Fremover skal du bestille tid på coronaprover.dk, før du møder op i Kulturhuset Kilden, mens du fortsat bare møder op i Kulturhuset Brønden – der er ingen tidsbestilling.

PCR-testcenter i Kilden
Mandag 22. marts bliver testcentret i Kulturhuset Kilden omdannet til et fast testcenter med tidsbestilling. Der vil være åbent alle ugens syv dage kl. 15.15-21 også weekend og helligdage. Du skal bestille tid på coronaprover.dk før, du møder op i testcentret. Der podes fortsat i halsen og du får svar inden for 48 timer på sundhed.dk. Det er for alle fra 2 år.

Kviktestcenter i Brønden
I Kulturhuset Brønden er der fortsat fast kviktestcenter uden tidsbestilling, hvor du gratis kan få lavet kviktest. Testen, du kan få foretaget i kviktestcentret, er en næsepodning med de nye og kortere podepinde, der ikke skal så langt op i næsten. Du får svaret på testen efter 15 minutter, når du giver dit telefonnummer. Testen kan foretages på alle over 12 år.

Hvornår skal du vælge en PCR-test og hvornår kan du vælge en kviktest?
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du bliver testet med en PCR-test, hvis du har symptomer på coronavirus eller du er ‘nær kontakt’ til en person, der er smittet. PCR-testen er nemlig mere præcis end en kviktest.

Til gengæld har du svaret på kviktesten efter blot 15 minutter og ikke efter et døgn som ved PCR-testen.
Derfor kan du i stedet vælge en kviktest, når du møder fysisk op på din arbejdsplads eller uddannelsessted eller hvis du skal være sammen med en person, der er i øget risiko for at blive alvorligt syg af coronavirus.

Husk også teststeder i nabokommuner
De to testmuligheder i Brøndby er et supplement til regionens samlede udbud af teststeder. Der er mange både kviktest og PCR-teststeder i nabokommunerne, som alle også kan bruge. Se alle teststeder via coronasmitte.dk

Kontakt

Kommunikationsteam

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 28

kommunikation@brondby.dk

Sidst opdateret den 15. juni 2021
Skrevet af Brøndby Kommune