Brostrøm gav vaccinestik i Brøndby

Brøndby Strand er udpeget af myndighederne til at huse et lokalt vaccinationstilbud, der skal få flere til at tage imod vaccine. Søren Brostrøm lagde i den forbindelse vejen forbi Kulturhuset Brønden i Brøndby, hvor han selv gav et par borgere deres første vaccinestik.

Som en af de første kommuner i landet tilbyder Brøndby borgere vaccination tæt på deres hjem. Det særlige tilbud løber af stablen den 16. og 17. juni og er målrettet borgere i Brøndby Strand, hvor vaccinetilslutningen ligger lavere end landsgennemsnittet. Her har op mod 25 % har ikke reageret på deres invitation til vaccination.

Onsdag den 16. juni kom direktør i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm på besøg i Kulturhuset Brønden, det lokale kulturhus i Brøndby Strand, der danner rammen om det lokale vaccinationstilbud. Her hilste han bl.a. på borgmester Kent Magelund og formand for Social- og Sundhedsudvalget Per Jensen.

I alt blev cirka 100 borgere vaccineret mod corona på indsatsens første dag i Kulturhuset Brønden. Søren Brostrøm stod selv for at give tre borgere deres første vaccinationsstik.

En af de borgere, der fik deres stik af Søren Brostrøm, var 34-årige Hassan Bashir fra Brøndby Strand. Han har aldrig rigtig været i tvivl om, at han ville tage imod vaccinationen, men var glad for det lokale tilbud i kulturhuset, der gjorde det nemt at få gjort.

”Vi er jo blevet vaccineret siden, vi var små, så selvfølgelig skal vi også have denne vaccine. Mine forældre er også vaccineret mod corona. Og så er det jo billetten til en mere normal hverdag, hvor vi kan gå på restaurant og rejse igen. Det glæder jeg mig til,” sagde Hassan Bashir.

”Vacciner er vores vej videre ud af pandemien, så jeg er glad for lokale indsatser som det her i Brøndby Strand, så flere nemt kan blive vaccineret. Alle kan blive syge af coronavisrus og alle kan smitte andre, så det er vigtigt, at flest mulige vaccineres. Og vaccinerne er meget sikre og meget effektive,” lød det fra Søren Brostrøm under hans besøg i Brøndby.

Efter vaccinationerne blev havde direktøren for Sundhedsstyrelsen også tid til en snak med Syed Buhakri, repræsentant for det pakistanske miljø og Bo Mouritzen, sekretariatsleder i Det Boligsociale Sekretariat i Brøndby Strand.

Praktisk:

  • Adresse: Kulturhuset Brønden, Brøndby Strand (den store sal)
  • Tid: Onsdag den 16. juni og torsdag den 17. juni kl. 14-20
  • Man skal kunne få andet stik den 21. eller den 22. juli (uge 29)
  • Det er for Brøndbyborgere
  • Medbring sundhedskort
  • Borgere i målgruppen kan også ringe og booke tid til vaccination hos Borgerservice, Brøndby Kommune på tlf. 4328 2828 kl. 9-14.30.

Det lokale vaccinationstilbud i Brøndby Strand sker som et led i indsatsen ’Lighed i vaccination’, der skal imødegå nogle af de barrierer, der kan være for at blive vaccineret.

Hassan Bashir får coronavaccination af Søren Brostrøm i forbindelse med lokal vaccinationsindsats i Brøndby Strand

Kontakt

Kommunikationsteam

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 28

kommunikation@brondby.dk

Sidst opdateret den 17. juni 2021
Skrevet af Brøndby Kommune