Succes med drop in vaccinationer i Brøndby

Hundredevis af borgere i Brøndby har fået deres vaccinationsstik i et lokalt tilbud uden tidsbestilling. Dermed ligger Brøndby i top, når det handler om, hvor mange borgere, der har benyttet sig af drop in vaccination.

Brøndby er en af de kommuner i regionen, hvor flest borgere har taget imod vaccination på de lokale drop in-tilbud, som Region Hovedstaden i samarbejde med kommunen og Sundhedsstyrelsen har etableret i Brøndby den seneste tid.

De seneste uger har man kunnet komme ind fra gaden og få sit stik uden tidsbestilling i bl.a. byens to kulturhuse, på Brøndby Gymnasium, SOSU-H og flere andre uddannelsesinstitutioner. Og det har overraskende mange borgere benyttet sig af.

”Det viser sig, at den fysiske nærhed har været vigtig for mange borgere og at den har været afgørende for, at de endte med at tage imod vaccinationstilbuddet. Ikke mindst for udsatte borgere og borgere, der fx døjer med angst, har det været vigtigt, at det foregik lokalt og tæt på deres hjem. Så jeg er utrolig glad for, at det store arbejde som både Region Hovedstaden, Sundhedsstyrelsen og os som kommune har lagt i at få drop in-tilbuddet adskillige steder i Brøndby, faktisk har haft så god en effekt,” siger borgmester Kent Magelund.

Der er de seneste uger blevet vaccineret alt lige fra et par stykker og op til 67 borgere af gangen på de forskellige drop in vaccinationssteder. I alt er 227 indtil videre blevet vaccineret i Brøndby lokalt og uden tidsbestilling.

På regionh.dk kan man se, hvor der er drop in vaccinationer i regionen i de kommende uger, ligesom der er adresser og åbningstider på de faste vaccinationscentre.

Sidst opdateret den 10. september 2021
Skrevet af Brøndby Kommune