Velkommen til nye danske statsborgere i Brøndby

20 borgere i Brøndby fik onsdag den 22. september dansk statsborgerskab ved en Grundlovsceremoni på Brøndby Rådhus.

For 20 Brøndby-borgere blev onsdag den 22. september 2021 højdepunktet på en lang proces for at blive dansk statsborger. Her havde Brøndby Kommune nemlig indbudt til Grundlovsceremoni.

Dannebrogsflaget var i dagens anledning hejst foran rådhuset for at markere den festlige dag, og borgmester Kent Magelund bød hjerteligt velkommen i Kommunalbestyrelsessalen.

”I dag er en ganske særlig dag. I dag fejrer vi nemlig, at I ikke længere alene er Brøndby-borgere – men nu også danske statsborgere. Og denne ceremoni er højdepunktet på en lang proces for jer allesammen. Jeg ved, at kravene til at blive dansk statsborger er mange. Og det, at I er her i dag, er beviset på, at I endelig er nået i mål. Det er da værd at fejre”, lød det fra Kent Magelund i hans tale til de nye danske statsborgere.

Næsten en normal ceremoni

Grundlovsceremonien blev afholdt af to omgange. Ikke længere på grund af corona-restriktionerne, men simpelthen for at have plads til alle. Det er nemlig igen tilladt at have pårørende med til Grundlovsceremonien på rådhuset og det havde mange af de nye danske statsborgere ønsket. Ja faktisk lignede Grundlovsceremonien næsten sig selv – som før corona og de mange retningslinjer. Det er faktisk kun et lille håndtryk, der fortæller at tiden med corona ikke er helt forbi.

Som en central del af grundlovsceremonien skulle der nemlig oprindeligt være udvekslet håndtryk mellem borgmesteren og de 20 nye danske statsborgere. Men det vendte corona op og ned på og det lovbestemte håndtryk blev sat midlertidigt på pause efter anbefaling fra sundhedsmyndighederne.

Det betød, at der blev hilst på et utal af andre måder, inden de nye danske statsborgere skrev under på en grundlovserklæring om, at de vil respektere de danske værdier, overholde grundloven og leve efter de danske retsprincipper.

Et par ord om Grundloven

Borgmesteren benyttede da også lejligheden til at sige et par ord om den danske Grundlov, som de nye statsborgere netop skal skrive under på, at de vil overholde.

”Det jeg så godt kan lide ved Grundloven er, at den både tager hensyn til det enkelte menneskes rettigheder og pligter og til et forpligtende fællesskab. Et fællesskab, der er der til at hjælpe dem, der ikke selv kan. Det har vi set, har været usædvanligt vigtigt i en tid som den vi er i lige nu, hvor corona har begrænset vores frihed”.

10 borgere og borgmesteren ved Grundlovsceremoni på Brøndby Rådhus 22. september 2021

Borgmester Kent Magelund sammen med de ti Brøndby-borgere, der deltog i den første af de to Grundlovsceremonier på Brøndby Rådhus onsdag den 22. september. Fra venstre ses: 

Markus, 46 år, har boet i Danmark hele livet, har dansk mor og britisk far. Markus er it-chef.

Asoka, 43 år, fra Indien, har boet 11 år i Danmark og 10 år i Brøndby. Asoka er køkkenmedhjælper.

Mamatha, 38 år, fra Indien, har boet i Danmark og Brøndby knap 12 år. Mamatha er it-udvikler.

Nathan, 44 år, fra New Zealand, har boet i Danmark og Brøndby i 8 år. Nathan er servicetekniker og skuespiller.

Matthias, 54 år, fra Tyskland, har boet i Danmark og Brøndby i 13 år. Matthias er selvstændig inden for audio-udstyr.

Josie, 47 år, fra Filippinerne, har boet i Danmark i 18 år heraf 10 år i Brøndby. Josie er rengøringsassistent.

Manoj, 43 år, fra Nepal, har boet 11 år i Danmark og siden marts i Brøndby. Manoj er sosu-hjælper.

Elmir, 26 år, fra Bosnien, har boet i Danmark og Brøndby i 26 år. Elmir er regnskabskonsulent.

Bekim, 42 år, fra Kosovo, har boet i Danmark i 26 år heraf 7 år i Brøndby. Bekim er pt. ledig.

Aleksandar, 43 år, fra Serbien, har boet i Danmark i 21 år heraf 5 år i Brøndby. Aleksandar er tekniker.

Kontakt

Kommunikationsteam

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 28

kommunikation@brondby.dk

Sidst opdateret den 23. september 2021
Skrevet af Brøndby Kommune