Bliv testet og stop smittestigningen i Brøndby

Brøndby er pt. en af de kommuner med flest smittede. Borgmester Kent Magelund opfordrer alle borgere til at lade sig teste.

Coronasmitten i Brøndby Kommune er stærkt stigende. Med en incidens på over 400 er Brøndby en af de kommuner i landet, hvor der er flest smittetilfælde.

Vejen til mindre smitte går via test og vaccination. Borgmester Kent Magelund opfordrer borgerne til begge dele.

”Jeg sender en klar opfordring til alle om at lade sig teste. Bliv testet, så vi kan få brudt smittekæderne. Og vær igen grundig med isolation, hvis man har symptomer eller er smittet,” lyder det fra Kent Magelund.

I Brøndby Kommune kan man blive PCR-testet i Kulturhuset Kilden. Og med testfaciliteter også i Albertslund og Glostrup er der muligheder i nærheden for de fleste borgere. Alligevel håber borgmester Kent Magelund på at kunne tilbyde borgerne flere testfaciliteter.

”Når vi deler så kraftig en opfordring, skal det også være nemt for borgerne at blive testet. Derfor opfordrer vi myndighederne til at genindføre kviktest. I det hele taget har vi brug for bistand og samarbejde med myndighederne for at kunne få vendt den her kedelige udvikling og den dialog er i gang,” siger Kent Magelund.

Den stigende smitte hænger blandt andet sammen med, at Brøndby ligger lavt, når det gælder antallet af vaccinerede borgere.

”Hvis man gerne vil vaccineres og har ventet, så synes jeg, man skulle få sin vaccine nu, så vi er klar til at gå efteråret og vinteren i møde. Det er en rigtig god ide at blive vaccineret – også selvom man som vaccineret kan blive smittet, for man vil oftest få et meget mildere sygdomsforløb. Vi har haft mange borgere forbi vores pop up vaccinationssteder, hvor man kan komme ind fra gaden, og de fortsætter. Jeg kan kun opfordre borgerne til at benytte sig af det gode tilbud om gratis vaccination,” siger Kent Magelund.

Næste mulighed for at komme ind fra gaden og blive vaccineret er mandag den 1. november kl. 8.30-13.00 i Kulturhuset Kilden og tirsdag den 2. november kl. 15.00-20.00 i Kulturhuset Brønden.

Der vaccineres både med Moderna og Pfizer.

Sidst opdateret den 27. oktober 2021
Skrevet af Brøndby Kommune