Ressource- og affaldsplan er nu i offentlig høring

Vi har brug for mindst tre jordkloder, hvis vi forsætter vores overforbrug af jordens ressourcer. Vi skal derfor alle gøre en indsats, så vi kan få endnu mere af vores affald tilbage i cirkulation.

Vi har en vigtig opgave at løse, når det gælder vores håndtering af affald og ressourcer. Vi er allerede nået langt. For husholdningsaffaldet er vi gået fra en genanvendelse på 24% i 2013 til 40% i 2020. Men vi bliver nødt til at gøre det endnu bedre. Derfor har Brøndby Kommune udarbejdet Ressource- og affaldsplan 2022-2033. Den beskriver en række indsatser som Brøndby kommune vil gennemføre for at vi får endnu mere af vores affald tilbage i cirkulation. Det kan vi gøre med hjælp fra ny teknologi, innovative samarbejdspartnere og ikke mindst engagerede borgere.

”Vi sætter mennesket i fokus i den nye Ressource- og affaldsplan. Som kommune skaber vi rammerne for optimale affaldsløsninger, men vi når kun i mål, hvis vi alle bidrager – borgere, virksomheder og ikke mindst kommunens ansatte. Vi er gode til at sortere vores affald i Brøndby, men vi kan sagtens blive endnu bedre.” siger formand for Teknik- og Miljøudvalget Vagn Kjær-Hansen.

Ressource- og affaldsplan 2022-2023 blev behandlet onsdag den 10. november på et møde i kommunalbestyrelsen og er nu i offentlig høring fra den 11. november 2021 til den 13. januar 2022.

Planen er digital og kan læses her: Ressource- og affaldsplan. Du kan skrive dine input direkte i planen ved at bruge knappen ”indsend kommentar”.

Sidst opdateret den 02. januar 2023
Skrevet af Brøndby Kommune