Underskrift er startskuddet for Strandboligerne

Nu har Brøndby Kommune indgået aftale med entreprenør, så opførelsen af Strandboligerne i Brøndby Strand kan gå i gang til sommer. Byggeriet vil sikre tidssvarende boliger til 38 borgere med handicap og afløser botilbuddet Lionslund.

Botilbuddet Lionslund i Brøndby er ikke længere tidssvarende og man har derfor længe arbejdet på at kunne opføre et moderne erstatningsbyggeri. Nu er der fundet en entreprenør og byggeriet kan gå i gang til sommer.


Torsdag den 28. oktober 2021 blev det offentliggjort, at det er entreprenør Morten C. Henriksen, der har vundet udbuddet. Entreprenør Morten C. Henriksen løfter opgaven i samarbejde med LINK Arkitektur og ISC Rådgivende Ingeniører.

Entreprisen består af at bygge et nyt og moderne botilbud, der vil bestå af to bygninger. Hovedbygningen vil have 24 boliger og servicearealer og så vil der være 14 boliger i en rækkehusbebyggelse.

”Det nuværende botilbud Lionslund er nedslidt og boligforholdene er for små og utidssvarende. Det glæder mig, at vi nu kommer i gang med et byggeri, der giver plads til flere beboere og som sikrer dem tidssvarende boliger, der også kan tilgodese beboernes behov i fremtiden,” siger Kent Magelund, borgmester i Brøndby Kommune.

I det kommende byggeri vil også beboere fra Tranumparken flytte ind, og derudover vil der blive udvidet kapacitet med ekstra boliger, hvor nye beboere kan flytte ind.

Byggeriet forventes at starte i august 2022 og det er planen, at beboerne kan flytte ind i de nye rammer omkring årsskiftet 2023.

Underskrift baner vej for 38 handicapvenlige boliger

Administrerende direktør Hans Erik Jensen, borgmester Kent Magelund og salgs- og tilbudschef Anders Lunddal Mehlsen ved kontraktunderskrivelsen på Brøndby Rådhus.

Sidst opdateret den 01. november 2021
Skrevet af Brøndby Kommune