Brøndbys to første profilbørnehuse opføres i Kirkebjerg og ved Tranehaven

Brøndby Kommune vil bygge to nye børnehuse, der har hver deres særlige profil. Et nyt børnehus i Kirkebjerg skal have idræt og bevægelse som fokus og et nyt børnehus ved Tranehaven får bæredygtighed og natur som en del af grundlaget.

For at sikre plads til det stigende antal børn i Brøndby har kommunalbestyrelsen givet grønt lys til opførelsen af to helt nye børnehuse i Brøndby.

Der er tale om et børnehus i Kirkebjerg, beliggende på Elementfabrikken 7 (tidligere Kirkebjerg Søpark 7), der får en profil med idræt, bevægelse og kulturelle udtryksformer. Institutionen forventes at huse 180 børn og er endnu på tegnebrættet, hvor der arbejdes på et byggeri i 1-2 etager, hvor bevægelse og leg er en integreret del af arkitekturen. Den nye idrætsinstitution forventes færdig i sommeren 2024.

Klimavenligt hus ved Tranehaven

Desuden opføres et børnehus ved Tranehaven, hvor profilen er bæredygtighed, natur og biodiversitet. Her er man lidt længere i planerne og kommunen har netop godkendt projektgrundlaget og projektet er nu i totalentrepriseudbud. Samtidig har kommunalbestyrelsen netop godkendt en ny lokalplan for området til den nye børneinstitution.

Man har opjusteret antallet af parkeringspladser ved institutionen efter en høringsperiode, hvor naboerne i området udtrykte bekymring for de trafikale forhold omkring det kommende børnehus. Bygningen af klima-institutionen går i gang i 2022 og forventes færdig i sommeren 2023.

Børnehuse flugter Brøndbys strategi

”Det bliver Brøndbys første egentlige profilinstitutioner og vi har valgt henholdsvis bevægelse og natur som profillinjer fordi, det spiller uhyre godt sammen med Brøndbys nye strategi, Strategi 2030, hvor netop bevægelse, klima og natur er nogle af vores fokusområder. Ved at tænke profilerne ind i byggeriet helt fra starten, kan vi få et byggeri, der er indrettet, så de automatisk inviterer børn og medarbejdere til pædagogiske aktiviteter inden for profilen, ” siger borgmester Kent Magelund.

Det nye børnehus ved Tranehaven bliver opført rundt om et indre gårdrum. Den nye profilinstitution bliver med grønne tage og træspån på facaderne og der er i det hele taget tænkt i bæredygtige materialer i opførelsen. Der laves ikke en traditionel legeplads, men der etableres en legehave, hvor man bevarer mest muligt af det grønne og tænker det ind i leg og pædagogiske aktiviteter udendørs.
Brøndby Kommune har pt. flere idrætscertificerede daginstitutioner, men dette bliver de første egentlige profilinstitutioner.

Illustration: Det nye børnehus ved Tranehaven får bæredygtighed og natur som tema. Det bygges op om et indre gårdrum og der vil være en grøn legehave i stedet for en traditionel legeplads. Børnehuset forventes at stå færdigt i sommeren 2023.

Sidst opdateret den 16. marts 2022
Skrevet af Brøndby Kommune