Vaccinetilslutningen skal op i Brøndby

Brøndby har en af landets laveste vaccinetilslutninger. Vaccinerne mod corona er med til at forhindre smitteudbrud og hjemsendelser. Derfor opfordrer to udvalgsformænd nu borgere i Brøndby, der endnu ikke er vaccineret, til at takke ja til vaccinen til dem selv og deres børn.

På landsplan er 79 % i dag færdigvaccinerede mod corona. I Brøndby ligger det tilsvarende tal på 69 %. Dermed har Brøndby landets anden laveste vaccinetilslutning.

Vaccination er et effektivt værn mod flere hjemsendelser og smitteudbrud.

Derfor lyder der en opfordring fra Anette Pilmark, formand for Børneudvalget og Maja Højgaard, formand for Social- og Sundhedsudvalget i Brøndby Kommune om, at interesserede borgere nu bliver vaccineret.

”Jeg har stor respekt for folks eventuelle fravalg af vaccinen. Desværre har jeg som læge set en del, der traf dette valg ud fra myter i stedet for viden. Jeg håber, at mange af dem som i første omgang valgte vaccinen fra, fordi de hørte påstande om vaccinen, som siden er tilbagevist, vil genoverveje vaccinen. Vi har fået mere erfaring og kan understrege, at vaccinerne både er trygge og effektive til at beskytte mod alvorlig sygdom hos både ældre og yngre mennesker. Hvis man gerne vil vaccineres og blot har trukket den, så er det en rigtig god ide at takke ja til tilbuddet nu. Både til en selv og sine børn. Vi trænger alle sammen til en pause fra corona og det kan vi få, hvis alle der må, lader sig vaccinere. Så bliver immuniteten samlet set så god, at vi kan undvære restriktioner,” siger Maja Højgaard, formand for Social- og Sundhedsudvalget.

Der er megen smitte blandt børn i dagtilbud og elever i skolerne. Også her er vaccinerne en vigtig brik i at bremse smitteudbrud og sikre, at børnenes hverdag ikke bliver berørt.

”Vi skal sørge for, at vores børn trives så godt som overhovedet muligt i hverdagen, selvom vi står midt i en pandemi, og vi skal passe på vores personale, der er tæt på børnene i vores dagtilbud og skoler. Derfor håber jeg, at flere vil bruge det gode, gratis tilbud om vaccine til sig selv og deres børn, så vi kan holde vores daginstitutioner og skoler åbne med så få smittede ansatte som muligt” lyder det fra formanden for Børneudvalget, Anette Pilmark.

Selvom man har været smittet med corona, opfordrer Sundhedsstyrelsen til, at man alligevel lader sig vaccinere. For immuniteten fra vaccinen giver umiddelbart bedre beskyttelse end immuniteten fra et sygdomsforløb. Hvis man fx har haft en mildt forløb, er der noget, der tyder på, at man ikke er så godt beskyttet efterfølgende.

Det er gratis at blive vaccineret mod corona og der er adskillige muligheder i Brøndby og hovedstadsområdet i øvrigt, som man frit kan benytte sig af. Nogle er med tidsbestilling, andre er uden.

 

Her kan du blive vaccineret

  • Frem til den 31. januar 2022 kan man blive vaccineret uden tidsbestilling i Brøndby Strand Centrum, hvor Høje Taastrup Lægecenter har etableret et midlertidigt tilbud. Du behøver ikke være patient i lægehuset. Tilbuddet er til alle - også børn fra 5 år - hvis man har modtaget et brev med en invitation til vaccination i e-Boks.
  • Hos ni lokale praktiserende læger. Du behøver ikke være patient hos den læge, der vaccinerer dig, du skal bare bestille tid: Alles Lægehus Brøndby, Ulsøparken, Læge Ege Schultz, Daruplund, Læge Merete Halkier, Turpinsvej, Lægerne Brøndbyøster Torv, Brøndbyøster Torv, Lægerne Kirkebjerg, Park Allé, Lægerne Nygårds Plads, Nygårds Plads, Læge Shazia Mir, Turpinsvej, Læge Niels Otto Nielsen, Hallingparken, Læge Jakub Galazka, Tranumparken.
  • Du kan også bestille tid til vaccination hos et af de store vaccinationscentre – de tætteste er i KB Hallen, i Valby og Høje Taastrup.
  • Flere apoteker tilbyder vaccination uden tidsbestilling (pt. er Albertslund Apotek det nærmeste).

Du har overblikket over alle mulighederne for vaccination tæt på dig her.

 

Sidst opdateret den 20. januar 2022
Skrevet af Brøndby Kommune