Kingo Karlsen A/S er Årets Virksomhed 2021 i Brøndby

Kingo Karsen A/S, der står for nedrivningen af de fem højhuse i Brøndby Strand, er netop kåret som Årets Virksomhed i Brøndby Kommune. De får prisen for at udvise et ekstraordinært socialt ansvar ved at få udsatte borgere i beskæftigelse.

Kingo Karlsen A/S er en nedbrydningsvirksomhed, der siden 1955 har udført nedbrydningsarbejde i hele Danmark. Firmaet bidrager i dag til den store nedrivning af de fem højhuse, der skal fjernes på grund af forurening, i Brøndby Strand.

Tirsdag den 1. februar 2022 fik Kingo Karlsen A/S overrakt prisen som Årets Virksomhed 2021 til en coronavenlig prisoverrækkelse i Brøndby Strand, hvor borgmester Kent Magelund og formand for beskæftigelsesudvalget, Hajg Zanazanian, deltog.

Får udsatte borgere i job

”Når netop Kingo Karlsen A/S er blevet valgt til Årets Virksomhed 2021, er det fordi, at de har udvist et ekstraordinært socialt ansvar. På trods af corona-pandemien har I ydet en særlig indsats for at få udsatte borgere i beskæftigelse. Det er virksomheder som jeres, der er den vigtigste samarbejdspartner for os i arbejdet for, at udsatte borgere får tilknytning til arbejdsmarkedet, og på den måde får muligheden for et bedre liv,” lød det bl.a. fra borgmesteren i en tale inden, virksomheden fik overrakt blomster, billede og en skulptur af kunstneren Carsten Fun Jensen.

”Vi er meget glade og stolte over den anerkendelse, vi hermed får for det daglige arbejde med at indsluse medarbejdere, der har svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet. Det er en krævende opgave, men en opgave, der giver mening. Både fordi vi er i en tid og i et arbejdsmarked, hvor vi mangler arbejdskraft og fordi det også menneskeligt er vigtigt. Her er højt til loftet og plads til folks forskellige ressourcer, og i et godt samarbejde med Brøndbys jobcenter får vi lavet nogle match, der er til alles fordel,” sagde Michael Kamstrup, adm. direktør for Kingo Karlsen A/S.

”Kingo Karlsen A/S er årets vinder for deres oprigtige interesse i jobmuligheder for flere af målgrupperne i Jobcenter Brøndby. Virksomheden har løbende ledige borgere i løntilskud og virksomheden og har for nylig ansat den første ledige borger i ordinær beskæftigelse – det håber jeg er starten på flere. Jeg er glad for, at deres betydningsfulde indsats for udsatte grupper bliver belønnet på denne måde,” sagde Hajg Zanazanian, formand for beskæftigelsesudvalget, i forbindelse med prisoverrækkelsen.

Brian i job efter fem år

En af de borgere, der er blevet en del af arbejdspladsen efter at have været forbi Brøndby Kommunes jobcenter, er Brian Kotte, der er 26 år og fra Brøndby. Efter at være startet i lønpraktik, er han nu blevet fastansat i Kingo Karlsen A/S.

”Jeg var lidt skeptisk, da jobcentret foreslog jobbet, men jeg er glad for, at jeg gav det et forsøg. Jeg er rigtig glad for at være her. Her er en god holdånd og virkelig gode kolleger og chefer, der har taget godt imod mig. Og så er det fedt at være med til sådan et stort, historisk projekt, som nedrivningen er,” fortæller Brian Kotte, der havde været ledig i fem år inden ansættelsen i Kingo Karlsen A/S.

Foto: Kingo Karlsen A/S fik prisen som Årets Virksomhed 2021 i Brøndby overrakt af borgmester Kent Magelund og Hajg Zanazanian, formand for beskæftigelsesudvalget. Den blev modtaget af Michael Kamstrup, adm. direktør for Kingo Karlsen A/S og Thomas Kingo, ejer af Kingo Karlsen A/S.
Brian Kotte Hos Kingo Karlsen AS

Brian Kotte i job efter fem år

Brian er 26 år og fra Brøndby og har efter flere års ledighed nu fået fast ansættelse i Kingo Karlsen A/S.

Sidst opdateret den 03. februar 2022
Skrevet af Brøndby Kommune