Jobcenter i miniformat åbner i Brøndby Strand

Hallinghuset er netop åbnet i Brøndby Strand. Dermed rykker jobcentret helt ud i boligområderne og tæt på borgerne.

Forleden var der åbningsreception for en ny beskæftigelsesindsats, der har fået til huse i lokalerne i Hallingparken 2 i Brøndby Strand. Det nye kontor har fået navnet Hallinghuset og er resultatet af et samarbejde mellem jobcenteret, Brøndby Strand Projektet og Vestegenens Sprog og Kompetencecenter.

Der har tidligere været samarbejder mellem Brøndby Strand Projektet, jobcentret og sprogskolen, men nu er der skruet op for volumen og ressourcerne.

Det bliver Edith og Basak fra Aktivteamet, der et par dage om ugen flytter deres arbejdsplads ud af lokalerne på Langbjerg. De skal i samarbejde med medarbejderne fra det boligsociale skabe en anderledes og mere skræddersyet tilgang til dem, der kommer i jobcentret. Måske har de har gavn af at deltage i nogle af de boligsociale aktiviteter. Eller det kan være, de skal lære mere dansk.

Der er lagt op til metodeafprøvning i indsatsen, og de to medarbejderes sagsstammer er derfor skåret ned til det halve.

Som udgangspunkt er der lagt op til, at en del af kræfterne bliver lagt i en åben rådgivning med en bred helhedsorienteret tilgang til rådgivning af beboerne samt brobygning til andre tilbud i kommunen og civilsamfundet.

Formand for Brøndby Boligselskab Michael Buch-Barnes var med til åbningen og glæder sig over, at indsatsen er kommet til Brøndby Strand, så den er helt tæt på borgerne i området.

”Jeg kan se, at det for nogle er en udfordring bare at komme hen til jobcentret på rådhuset. Motivationen bliver ikke større, hvis man bliver mødt af et system, man ikke forstår eller passer ind i," sagde han i talen ved åbningen.

Han indviede Hallinghuset sammen med Brøndby Kommunes borgmester Kent Max Magelund.

 

Sidst opdateret den 07. april 2022
Skrevet af Brøndby Kommune