Brøndby-Bibliotekerne giver stor boggave til børnehuse

Fem daginstitutioner i Brøndby Kommune modtager en stor, ny bogsamling med 200 bøger hver fra deres lokale bibliotek – i alt 1000 bøger. Det skyldes en bevilling på 200.000 kr. fra BOGglad-puljen, som uddeles af Slots- og Kulturstyrelsen.

Børn og pædagoger fra udvalgte børnehuse i Brøndby Kommune kan nu se frem til en masse nye, spændende børnebøger og mange timers fordybelse i litteraturens verden.

Kommunens biblioteker har netop modtaget en donation fra Slots- og Kulturstyrelsen på 200.000, der vil bringe bøger og litteratur tættere på Brøndbys mindste borgere. Det sker i forbindelse med at kommuner og biblioteker har kunnet søge om tilskud til nye bogsamlinger til dagtilbud, SFO’er og klubber via BOGglad-puljen. Formålet er at fremme læseglæden ved at understøtte og stimulere børns adgang og lyst til litteratur, gøre bøger tilgængelige i hverdagen og skabe gode og vedvarende samarbejder mellem daginstitutioner og biblioteker.

Fem institutioner med børn i alderen 0-6 år på tværs af Brøndby Kommunes bydele er udvalgt til at være en del af projektet og vil få tildelt en stor bogsamling med 200 bøger hver. Det er noget, som vækker stor glæde hos børnehuset Himmel og Hav i Brøndby Strand:

”Vi er meget taknemmelige over vores samarbejde med Brøndby-Bibliotekerne og for de 200 nye bøger, som vi har modtaget her i børnehuset. Vi oplever, at bøger kan være med til at åbne verden for børnene og hjælper dem med at skabe deres egne billeder – det er en gave at lære at bruge dem tidligt i livet, og det vil der nu være rig mulighed for,” siger leder af Børnehuset Himmel og Hav Linda Vejlø.

Det er Brøndby-bibliotekernes børnebibliotikarer, der har stået for udvælgelsen af bøgerne med udgangspunkt i ønsker fra børn og voksne i de fem daginstitutioner. I udvælgelsen har man lagt vægt på kvalitet, og at samlingen skulle bestå af både nye bøger, klassikere og fagbøger, der støtter op om de temaer, som der arbejdes med i børnehusene.

”Det er vores fornemmeste opgave som bibliotek at være med til vække børns interesse for litteratur og hjælpe dem ind i bøgernes forunderlige verden i tæt samarbejde med daginstitutionerne. Det glæder os derfor meget, at vi med bevillingen fra Slots- og Kulturstyrelsen kan være med til at sikre, at kvalitetslitteratur når ud til Brøndbys børn på tværs af kommunens bydele. Et initiativ som BOGglad fremmer både læseglæden og bidrager positivt til det i forvejen gode samarbejdet mellem Brøndby-Bibliotekerne og kommunens daginstitutioner” siger Rune Erbs Ledet, der er Leder af Brøndby Kulturhuse og Biblioteker.

De fem daginstitutioner, der i denne omgang kan se frem til nye bogsamlinger, er;
Børnehuset Påfuglen, Brøndby Strand
Børnehuset Himmel og Hav, Brøndby Strand
Børnehuset Svanen, Brøndby Strand
Børnehuset Nordstjernen, Brøndby Øster
Børnehuset Hvidtjørnen, Brøndby Vester

Fra den 2. til den 11. maj kører de gaveglade børnebibliotekarer rundt til daginstitutionerne med flag, popcorn og en masse kasser fyldt op med bøger.

Her kan du læse mere om projekt BOGglad 

Kontakt

Kultur, Idræt og Fritid

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby
Tlf. 43 28 28 28

Åbningstider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 13.00
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Telefontider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 14.30
Torsdag: Kl. 09.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Sidst opdateret den 25. maj 2022
Skrevet af Brøndby Kommune