Brøndby cykler på arbejde

Brøndby Kommune opfordrer både lokale virksomheder og kommunale medarbejdere til at cykle til arbejde i maj måned. Det er godt for både klimaet og sundheden, når vi vælger cyklen som transportform.

Igen i år bakker Brøndby Kommune op om Cyklistforbundets store ”Vi cykler til arbejde”-kampagne.

Det gør man ved at opfordre byens virksomheder til at deltage. Desuden opfordrer man også kommunens egne medarbejdere til at dyste med kollegerne om at cykle mest muligt til arbejde i maj måned.

“En cykeltur til arbejde giver både god motion, mere energi og færre sygedage. Og det er med til at holde vores klima sundt. Derfor er jeg rigtig glad for, at både virksomheder og medarbejdere plejer at være rigtig friske og giver den en skalle på cyklen i maj måned. I år er helt særlig, da Tour de France kommer til Danmark og vi lige har indviet endnu en supercykelsti, der går igennem Brøndby og forbinder Roskilde med København. Den hverdagscyklisme, vi har i Danmark, er helt unik, og den er værd at hylde,” siger borgmester Kent Magelund.

Sidste år cyklede mere end 300 i Brøndby med og brugte cyklen på job.

Brøndby sætter også fokus på cyklen til den årlige Store Cykeldag, som er et gratis, åbent arrangement for alle borgere. Det finder sted søndag den 12. juni 2022.


Fakta

Cykelkampagnen Vi cykler til arbejde løber fra den 1.-31. maj 2022.

Når man cykler en kilometer i stedet for at køre i bil, sparer man samfundet otte kroner. Besparelsen skyldes, at sundhedseffekterne er så store ved at cykle i stedet for at tage bilen.

Og der er samtidig mange penge at spare. Med de høje benzinpriser sparer man cirka 500 kroner, hvis man har ti kilometer til arbejde og cykler begge veje. Desuden er man med til at udlede mindre CO2 ved at tage cyklen i stedet for bilen.

Det er i år 25. gang, Vi cykler til arbejde, kører i hele landet.

Sidst opdateret den 03. maj 2022
Skrevet af Brøndby Kommune