Brøndby har vokseværk

Brøndbys befolkningstal stiger, og der er kommet 417 flere borgere til byen i det seneste år. Det er særligt udviklingen af Kirkebjerg i Brøndbyvester, der tiltrækker nye borgere.

Den seneste befolkningsprognose viser, at Brøndby Kommune vil vokse med cirka 2.800 borgere over de næste ti år.

Det svarer til en stigning på 7,9 pct., og det skal ses i forhold til den forventede stigning på landsplan, der ligger på 4,2 pct.

Det seneste år er der kommet 417 nye Brøndbyborgere til. Det er 92 flere end befolkningsprognosen forudsagde, så en stigning var ventet. Årsagen skal primært findes i udviklingen af Kirkebjerg, Brøndbyvesters nye bydel, hvor de første borgere er flyttet ind, og flere følger i de kommende år.

”Brøndby er en perle – tæt på hovedstaden og med skov og strand og et unikt fællesskab. Så jeg er ikke så overrasket over, at flere og flere får øjnene op for os. Det er rigtig glædeligt. Og det er en stor fornøjelse bl.a. at se Kirkebjerg blomstre op fra erhvervsområde til et boligkvarter, der summer af liv. Men flere borgere betyder også, at vi som kommune skal kunne følge med, og at vi skal have plads til flere i fx vores dagtilbud, skoler og ældrecentre. Det er en stor opgave, der følger med, og som vi er i fuld gang med at løse,” siger Kent Magelund, borgmester.

Hvis prognoserne holder, så topper Brøndbys befolkningstal i 2026 med 39.417 indbyggere, hvorefter den forventes at falde igen.

Antallet af borgere forventes at stige i stort set alle aldersgrupper.

Sidst opdateret den 25. maj 2022
Skrevet af Brøndby Kommune