Skovtur med tradition og godt socialt samvær

Efter 2 års corona-nedlukning arrangerer Brøndby Kommune igen de meget populære skovture for kommunens pensionister.

Alle pensionister i Brøndby inviteres hvert år på skovtur. I hhv. 2020 og 2021 var skovturen imidlertid aflyst pga. corona pandemien, men i år har kommunen den store glæde at kunne genoptage den populære tradition.

”Vi har i Social- og Sundhedsudvalget valgt at genoptage skovturen for vores pensionister og dermed bevare den mangeårige tradition. Skovturene betyder meget for de mange hjemmeboende pensionister, der måske mere end nogensinde ser frem til denne årlige begivenhed for samvær, oplevelser og berigelse. I de to år, hvor Danmark har været lukket ned, har mange pensionister haft ensomheden tæt på og haft et stort socialt afsavn, og derfor er det vigtigt, at vi i år tilbyder dem det sociale samvær og fællesskab, som mange har savnet,” siger Maja Højgaard, der er formand for Social- og Sundhedsudvalget.

”I år går skovturene til Restaurant De hvide Svaner ved Karrebæksminde, hvor vi nyder en dejlig frokost. Det er et rigtig skønt sted med en fantastisk udsigt. Det nye bestemmelsessted betyder også, at selve turen, hvor vi kører ad små kønne veje og gennem idylliske landsbyer, bliver en oplevelse i sig selv”, fortæller Maja Højgaard, der selv agerer guide på alle skovtursdagene.

Som et lille kuriosum skal nævnes, at kommunens pensionistskovture faktisk har været i Karrebæksminde før. Sidste gang var tilbage i 2014.   

Skovtur med hygge og socialt samvær

Skovturene er et heldagsarrangement, så der er god tid til snak, sang og hygge. Og det er en af de væsentligste årsager til, at Maja Højgaard mener, at skovturene er et værdifuldt tilbud til kommunens pensionister.

”Skovturene er ikke bare et isoleret tilbud om en frokost, men en del af kommunens sammenhængende indsats overfor ældre, der skal medvirke til et langt, godt og indholdsrigt pensionistliv. Og skovturen har været savnet,” siger Maja Højgaard.

Pensionistskovturene finder sted mandag den 30. maj, mandag den 13. juni, fredag den 17. juni og torsdag den 23. juni. Vanen tro, er det de lokale politikere, der agerer guider undervejs, så busturen krydres med underholdende information fra ruten. Borgmester Kent Magelund deltager ligesom Maja Højgaard på alle skovturene, og han har igen i år lovet at synge for, når sanghæftet med gode gamle danske sange går rundt.


Man kan købe billetter til skovturen på hjemmesiden www.oplevbrondby.dk eller i Kulturhusene Brønden og Kilden eller på Brøndbyvester Bibliotek.

Kontakt

Social- og Sundhedsforvaltningen

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 28

Fax 43 43 65 43

social@brondby.dk

Sidst opdateret den 20. maj 2022
Skrevet af Brøndby Kommune