Prisregn over Brøndbys frivillige til foreningsfest

Efter en coronapause var den store årlige foreningsfest i Brøndby Hallen tilbage. Fra scenen blev der uddelt priser til frivillige og foreninger, der har gjort sig særligt bemærket – og årets største idrætspræstationer blev også hyldet.

Den røde løber var rullet ud, da Brøndbys frivillige fra sociale og folkeoplysende foreninger ankom til den årlige foreningsfest i Brøndby Hallen fredag den 17. juni 2022. Knap 400 repræsentanter og frivillige fra Brøndbys foreninger var inviteret til en festlig aften med underholdning, mad og prisuddeling.

Borgmester Kent Magelund bød velkommen til fejringen.

”Som borgmester er jeg glad for, at vi igen kan samles til denne festlige begivenhed. Det gør mig enormt stolt at se, at der stadig er så mange aktive foreninger og frivillige på trods corona-pandemiens mange påvirkninger. For kommunalbestyrelsen og mig er denne aften vigtigere end nogensinde før! For vi ønsker at takke jer for jeres omstillingsparathed, jeres samfundssind og jeres frivillige indsats både før, efter og ikke mindst under corona. Så tusind tak!”, sagde borgmesteren bl.a. i sin tale.

Årets prismodtagere

De første der blev klappet på scenen var de bedste idrætspræstationer i Brøndby i løbet af 2021. Her blev Sofia Bisgaard og Clara Windeleff, der vandt DM i beachvolley 2021, lykønsket. Også Brøndby Volleyball Klubs Volleyliga kvinder, der vandt landspokalfinalen 2021, blev klappet op på scenen og førsteholdet fra Svanholm Cricketklub blev fejret for igen at have vundet det danske T 20 mesterskab.

I mellem prisuddelinger og taler var der underholdning for de mange fremmødte. Musikeren Nicolaj Holmboe gav numre på klaveret og fik hele salen til at synge med. Også Brøndby Strand Gymnastikforening sørgede for imponerende underholdning, da de indtog gulvet mellem de mange spisende gæster og viste deres høje niveau. Klapsalverne var også mange, da det lokale unge seksmandsband Brun Sovs spillede den store sal op med et imponerende højt niveau.

Badminton for de mindste er årets initiativ

Prisen for Årets Initiativ gik til MiniTon-holdet i Brøndby Badminton Klub. MiniTon er et nyt tilbud til 4-8-årige børn og deres forældre. Her kan børn starte til en holdaktivitet allerede som 4-årige i følgeskab med deres forældre. Det giver dem en smagsprøve på foreningslivets fællesskab – på en legende måde, og med mor og far lige ved hånden.

Årets Ungdomsleder fra spejderlivet

Torsten Johnsen fra Ulf Jarl Spejderne blev klappet på scenen og fik overrakt prisen som Årets Ungdomsleder. Torsten Johnsen er en skattet spejderleder, der har været en del af Ulf Jarl Spejderne siden 2011. Torstens store engagement og varme omsorg blev fremhævet, og at han med til at sikre, at der selv under coronanedlukningen var ’hjemme-spejd’ aktiviteter for børnene.

Kulturpris for at nedbryde barrierer

Kulturprisen blev overrakt til foreningen Håbets Lys. Håbets Lys har til formål at nedbryde kulturelle fordomme og sociale barrierer og fungerer som et lokalt og uformelt samlingssted. Via kultur og arrangementer knytter man bånd på tværs af etnicitet, kultur og socialt ståsted.

Årets idrætsleder er rullende

Prisen som Årets Idrætsleder gik til Maria Nube fra Rullefabrikken. Rulleskøjteklubben i Brøndby nyder godt af Maria Nubes enorme engagement på alle niveauer. Hun tager både mange nye initiativer, og står også for det praktiske, når Rullefabrikken åbner dørene for deres mange medlemmer.

Frivilligprisen til sand ildsjæl

Endelig overrakte borgmesteren Årets Frivillighedspris til Ruth Swedenborg, som han bl.a. gav disse ord med på vejen:

”Du vinder årets frivilligpris fordi du i sandhed er en aktiv sjæl, som lægger en masse kræfter i aktiviteter til gavn for andre mennesker og endda også for naturen. Mange ville tabe pusten ved tanken om dit energiniveau, og det er da heller ikke småting, du gennem tiden har engageret dig i. Du har bl.a. kastet din kærlighed på Vinterbadelauget Bifrost. Du har gjort dit til, at foreningen i dag er vokset og har masser af medlemmer – og tilmed også har et af landets flotteste badehuse.”

Fakta om Foreningsfesten AKTIV

Foreningsfesten AKTIV i Brøndby så dagens lys i 2017, og er siden da blevet en tilbagevendende årlig begivenhed, der sætter fokus på Brøndbys sociale og folkeoplysende foreninger og det store frivillige arbejde, der ydes her. Ud over repræsentanter fra relevante foreninger deltager også repræsentanter fra Seniorrådet, Handicaprådet, Folkeoplysningsudvalget og kommunalbestyrelsen.

 

Sidst opdateret den 18. juni 2022
Skrevet af Brøndby Kommune