Brøndbys gåhold for enkemænd er unikt – og åbent for optag

Brøndby har landets måske eneste gåhold for enkemænd. De gæve mænd har gået siden 2017 og har åbent for optag, hvis man har mistet sin partner og er til gåture blandet med lidt kulturoplevelser.

Så vidt vides er det det eneste tilbud af sin art i Danmark. De kalder sig selv ’Sure gamle mænd’, men det er i virkeligheden langt fra sandheden.

Siden 2017 har en gruppe lokale mænd i Brøndby, der har det til fælles, at de har mistet deres partner, mødtes ugentligt i deres gå- og kulturklub. Her er omdrejningspunktet socialt samvær, gåture og gode oplevelser sammen, når gruppen hver torsdag kl. 9.30 mødes i Annexgården, Brøndbyøstervej 117B i Brøndbyøster.

Programmet står gerne på en 2-5 km gåtur i de omkringliggende omgivelser. Og hvis helbredet ikke er til gåture, så kan man være med alligevel. For de dårligt gående fortsætter blot det sociale samvær i lokaler ved kirken, mens man venter på gåholdet.

Kultur og frivillighed

Cirka en gang om måneden tager gruppen på en kulturel udflugt, som kan være alt fra et besøg på Søfartsmuseet til en tur på Værløse Flyvestation. Det er gruppen, der sammen beslutter, hvad de har lyst til at opleve. Desuden har gruppen tradition for at holde både påske-, sommer- og julefrokost.

Det er de to frivillige tovholdere, Torben og Preben, der står bag gruppen. De arrangerer turene og står parat til at tage godt imod nye mænd, der har lyst til at blive en del af holdet.

Gå- og kulturgruppen er et samarbejde mellem Brøndby Kommunes Pensionisthuse, Ældre Sagen samt Kirkerne og Mænds Mødesteder i Brøndby.

Interesserede kan kontakte frivillighedskonsulent Camilla Westerback tlf. 2310 5880 eller mail frivillig@brondby.dk

De kalder sig ”Sure gamle mænd”, men humøret er gerne højt, når Brøndbys gå- og kulturklub for enkemænd mødes hver torsdag. Så vidt vides er tilbuddet den eneste af sin art i landet.
Sidst opdateret den 19. august 2022
Skrevet af Brøndby Kommune