COOP bliver Årets Virksomhed for varmhjertet indsats i det kølige ferskvarecenter i Brøndby

Prisen som Årets Virksomhed 2022 går til COOP Brøndby Ferskvarecenter, der har gjort en ekstraordinær indsats for at få ukrainere i job. Borgmesteren overrakte prisen til en kåring ude på det lokale distributionscenter.

I erhvervsområdet Ragnesminde, der grænser op mod Glostrup, ligger COOPs store ferskvarecenter i Brøndby. Her pakker man i kølige temperaturer varer til COOP-butikker rundt i landet. Ferskvarecentret har cirka 400 ansatte, der har mere end 20 forskellige nationaliteter.

Det multietniske er derfor en del af hverdagen, og det lå ikke COOP fjernt at indgå i et samarbejde med jobcentret i Brøndby Kommune om at byde ukrainske fordrevne ind i arbejdsstyrken.

I dag er fem ukrainere ansat i det lokale distributionscenter i Brøndby efter, at de har været igennem et uddannelsesforløb og grundig introduktion.

Det er ikke mindst denne ekstraordinære indsats med at hjælpe fordrevne ukrainere i et fast arbejde i Danmark, der sikrede COOP prisen som Årets Virksomhed 2022 i Brøndby.

Stor indsats og godt samarbejde

Prisen blev overrakt til en kåring ude på ferskvarecentret i Brøndby, hvor borgmesteren takkede for den store indsats.

”I har ikke bare udvist et ekstraordinært socialt ansvar for ledige danske borgere, men også for medarbejdere fra Ukraine og andre lande – på trods af sproglige udfordringer. Tak for det gode samarbejde, der er udviklet mellem COOP Brøndby Ferskvarecenter og Brøndby Kommune i de senere år. I bliver årets vinder for jeres store arbejde for jobmuligheder for målgrupper i Jobcenter Brøndby, der er langt fra arbejdsmarkedet, og som har brug for en ekstra håndsrækning for at kunne komme i job,” sagde borgmester Kent Magelund blandt andet i sin tale.

Giver mening og stolthed i arbejdsdagen

Blandt deltagerne ved kåringen var bl.a. tre lagerekspedienter fra Ukraine, der også fik en snak med borgmesteren og lykønskning med deres debut på det danske arbejdsmarked. De både bor og arbejder i dag i Brøndby.

Borgmesteren overrakte COOP blomster, et billede og en skulptur af kunstneren Carsten Fun Jensen. Og distributionschefen kvitterede for kåringen.

"Vi er stolte over den fornemme hæder fra Brøndby Kommune i forhold til at tage et socialt ansvar i lokalsamfundet. Som en del af COOP arbejder vi med social ansvarlighed og når man kigger på vores arbejdsstyrke, så spejler vi den mangfoldighed, der er i vores nærområde. Forskelligheden er vores DNA og det er en vores absolutte styrker. Sidste år opstartede vi et projekt ved at hjælpe fordrevne ukrainere ind på vores arbejdsplads og dermed har vi direkte medvirket til at give dem indhold og håb i en vanskelig tid, hvor alt blev vendt op og ned. For os giver det mening og stolthed i vores hverdag på Brøndby distributionscenter,” siger René Thomasen, der er distributionschef på COOPs logistikcenter i Brøndby.

 

Foto: Thomas Poulsen, HR Forretningspartner i COOP, borgmester Kent Magelund, distributionschef i COOP, René Thomasen og Hajg Zanazanien, formand for beskæftigelsesudvalget i Brøndby Kommune

Foto: Der blev serveret mousserende vin fra Ukraine til fejringen af Årets Virksomhed 2022 i Brøndby. Det er vin, COOP er begyndt at importere og sælge i butikkerne som støtte til Ukraine.

Sidst opdateret den 06. februar 2023
Skrevet af Brøndby Kommune