Behandling

Gruppetilbud

Gruppetilbud er en del af behandlingen på Behandlingscenter Brøndby

Gruppetilbud i Behandlingscenter Brøndby har fokus på det hele mennesker. Vi kigger på alle de dele af dit liv, som kan bidrage til at du har fået et misbrug af hash, stoffer eller medicin. Vores grupper er opdelt, så de passer til de forskellige perioder af behandlingen.

Motivation til forandring (MTF)

MTF-gruppen varer i tre måneder og gruppen har to møder om ugen. I behandlingen får du afklaret og forstærket din motivation til at være i behandling. Vi arbejder med en bred vifte af emner, som kan styrke dine muligheder for at få succes i din behandling for misbrug af hash, stoffer eller medicin.

I gruppen fokuserer vi på dine styrker og på dine potentialer. Men du kommer også til at se nærmere på dine udfordringer og problemer.

Gruppens emner har et psykoedukativt fokus. Det betyder, at de gør dig klogere på dig selv og dine problemer og udfordringer. Du kommer til at arbejde med din selvforståelse og din tankegang, så du bedre kan genkende de mønstre, du handler efter. Når du forstår dit handlemønster, kan du bedre ændre det. Du kommer også til at se nærmere på dit billede af dig selv og på, hvordan dit selvbillede kan være medskyldigt i dit misbrug.

Gruppen fungerer også som et vigtigt fællesskab og en social støtte.

Hver tirsdag og torsdag foregår gruppen mellem klokken 10:00 og 12:00. Om torsdagen er der inkluderet en frokost mellem klokken 12:00 og 12:30. Gruppen kan rumme op til 8 deltagere.

Efterbehandlingen

Gruppen for efterbehandling er for dig, der har været ædru eller stoffri i mindst en måned. Gruppen hjælper dig med at finde vej i dit nye liv uden brug af rusmidler eller at være i intensiv misbrugsbehandling. I efterbehandlingsgruppen kan du dele dine og andres oplevelser og erfaringer fra din nye dagligdag som ædru og stoffri. Temaerne for gruppen er ikke lagt fast. Det er i stedet et rum, hvor du og de andre deltagere i gruppen kan tale om det, som fylder i den aktuelle situation.

Gruppen har plads til op til 8 deltagere. Den varer i 3 måneder med et møde om ugen.

Om behandling i grupper

Det er normalt at føle sig nervøs ved tanken om at gå i gruppebehandling. Men det er vores erfaring i Behandlingscenter Brøndby, at deltagerne i vores grupper bliver meget glade for dem. Grupperne betyder meget for den enkeltes trivsel.

Du vil altid have mulighed for at møde dine behandlere i gruppen, før du begynder i en gruppe. Så kender du navnene og kan sætte ansigt på de behandlere, som leder gruppen.

Mange af de tidligere deltagere i grupperne har oplevet, at gruppen har givet dem et sikkert sted at tale med andre mennesker om deres oplevelser, tanker og følelser. Ofte kan de lære meget fra de andre deltagere i gruppen.

I vores grupper er der plads til alle. Du vil sandsynligvis finde ud af, at du ikke er alene om dine tanker og følelser.

Skrevet af Brøndby Kommune