En typisk dag

En typisk dag på mellemtrinnet

Fire elever i skolegården på klatrestativ

Her kan du læse om en typisk dag på mellemtrinnet på Brøndbyøster Skole.

Mellemtrinnet på Brøndbyøster Skole består af eleverne fra 3.-5. klasse. Skoledagen begynder kl. 8:00 og slutter enten kl.14:00 eller kl. 15:00.

På mellemtrinnet er der plads til at drømme og tænke stort. Lejrskole på 5. årgang, Luciaoptog, elevråd, koncerter og idrætsdage er eksempler på de sjove aktiviteter, som er i vente på mellemtrinnet.

Fagrækken udvides med 2. fremmedsprog, håndværk og design, svømning og eleverne præsenteres for programmering. Musik prioriteres højt og eleverne er aktive ved pop-up koncerter og ved skolens årlige sommerkoncert. Ligeledes leverer eleverne på mellemtrinnet mange flotte værker til vores kunstudstillinger, som udstilles på “hovedgaden”.

Vi vil her beskrive, hvordan en typisk dag i 4.B kunne se ud.

En dag med 4.B

7.50 4.B møder ind på skolen og har ti minutter til at sige godmorgen til læreren og vennerne og finde deres pladser i klassen.  
8.00-8.20   Nu er der læsebånd for alle på skolen. Vi prioriterer en rolig opstart med fokus på læsning. Dels får eleverne skærpet deres læseevner, og samtidig giver det en god og tryg start på skoledagen. 
8.20  4.B skal til svømning. Det foregår i svømmehallen på Nørregårdsskolen, der ligger to kilometer herfra. Eleverne cykler selv til og fra svømning sammen med lærerne (der er stier hele vejen). 
9.40-10.00  Eleverne er tilbage på skolen og har frikvarter. 4.B og de øvrige elever på mellemtrinnet er udenfor fra sommerferien til efterårsferien og fra påskeferien til sommerferien. I frugtfrikvarteret tager man typisk sin ti-mad med ud og spiser den sammen med kammeraterne. 
10.00  4.B skal i gang med matematikken i klassen. I dag fortæller Ole om koordinatsystemets X- og Y-akse. 
10.40  Eleverne i 4.B har historie. De er for tiden i gang med et projekt om opdagelsesrejsende og laver plancher om blandt andre Christoffer Columbus og opdagelsen af Amerika. 
11.20-12.30  Spisefrikvarter. Ligesom i det tidlige frikvarter er eleverne på mellemtrinnet uden for det meste af skoleåret. Et par gange om ugen er der obligatorisk bevægelsesbånd, hvor klassen eksempelvis spiller rundbold eller har andre aktiviteter udenfor. 
12.30  Der er dansk på programmet. 4.B undervises i novellegenren. De læser forskellige værker og skal senere selv skrive og aflevere en novelle. 
14.00  4.B har dagens sidste time - engelsk. De afslutter i dag et forløb om spøgelseshistorier, hvor eleverne lærer at fortælle små historier på engelsk i nutid og datid. 

 

Har du spørgsmål til undervisningen eller andet, så er vores telefoner altid åbne.

Se vores kontaktoplysninger

Skrevet af Brøndby Kommune
To grupper af elever sidder og arbejder med PC i klassen

En typisk dag i udskolingen

Her kan du læse om en typisk dag i udskolingen på Brøndbyøster Skole.
Drenge spille fodbold på plænen

SFO og klub

Læs om en typisk dag i SFOén og klubben på Brøndbyøster Skole.