Hvordan har du det?

Rygning, smerter og ondt i livet. 2.450 tilfældigt udvalgte borgere i Brøndby bliver nu spurgt om, hvordan de har det. Det sker for at kunne sætte ind med målrettet forebyggelse og bedre behandling af sygdomme.

Det er fjerde gang siden 2010, at undersøgelsen ”Hvordan har du det?” foretages i hele Danmark. I alt 300.000 danskere har fået spørgeskemaet i e-Boks, heraf 2.450 borgere i Brøndby.

Undersøgelsen er den største af sin art, og den vil give et unikt billede af, om danskernes sundhed og trivsel er blevet bedre gennem årene, og hvor, der er særlige udfordringer netop nu.

For at få de mest brugbare resultater er det vigtigt, at så mange som muligt udfylder spørgeskemaerne.

”Hvert eneste svar har værdi for vores planer på sundhedsområdet. Undersøgelsen gør os nemlig klogere på, hvilke sundhedsudfordringer vi står over for i dag i Brøndby, og resultaterne anvender vi til at skræddersy tilbud – akkurat som vi har gjort det med fx gratis rygestopkurser, kostvejledning og forløb til borgere med kræft og KOL”, siger borgmester Kent Magelund.

Resultatet fra den seneste undersøgelse i 2017 viste, at det haltede med danskernes sundhed på flere områder. Bl.a. viste svarene, at over halvdelen af de voksne danskere var overvægtige, og at flere unge var blevet rygere og trivedes dårligt. Undersøgelsen viste også, at jo højere uddannelse, jo bedre sundhed har man – og omvendt.

Svarene har ført til en stribe lokale tiltag, netop dér hvor behovet har været størst.

Om undersøgelsen
Du kan tjekke, om du er udtrukket til at være med i undersøgelsen ved at se, om du har fået spørgeskemaet ”Hvordan har du det?” i din digitale postkasse.

De, der udfylder spørgeskemaet, deltager i lodtrækningen om en række forskellige præmier. I Brøndby Kommune udlodder vi oven i købet fem ekstra gavekort á 2.000 kr. som tak for din besvarelse.

Deltagerne i undersøgelsen er tilfældigt udvalgte, og det er frivilligt, om man vil deltage.

Spørgeskemaet vil enten komme fra regionen eller fra Statens Institut for Folkesundhed.

Resultaterne fra undersøgelsen bliver samlet på hjemmesiden danskernessundhed.dk i marts 2022, hvor man også kan læse resultaterne fra tidligere undersøgelser.

Hvis du er inviteret - log ind og deltag på svar2021

Kontakt

Kommunikationsteam

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 28

kommunikation@brondby.dk

Sidst opdateret den 04. juni 2021
Skrevet af Brøndby Kommune