Brøndby Kommune vil hjælpe ukrainske flygtninge

Brøndby Kommune er klar til at bidrage med modtagelse af flygtninge fra Ukraine. Kommunen er nu ved at afklare, hvor eventuelle flygtninge kan indkvarteres.

Brøndby Kommune forbereder sig på at kunne tage imod ukrainske flygtninge, hvis der bliver behov for det.

Det er Udlændingestyrelsen, der fordeler flygtninge, der kommer til landet, ud i de danske kommuner. Derfor er Brøndby Kommune nu i gang med at undersøge, hvordan man kan hjælpe med indkvarteringsmuligheder.

”Brøndby Kommune er selvfølgelig klar til at hjælpe, hvis vi kommer i en situation, hvor der bliver behov for det. En ekstraordinær situation kræver ekstraordinære bidrag, så det er helt naturligt, at vi også gerne vil hjælpe i denne alvorlige situation. For eksempel med at tage imod eventuelle flygtninge og give dem så trygge rammer som muligt, hvis det bliver aktuelt”, siger borgmester Kent Magelund.

Ud over de boliger og indkvarteringsmuligheder som Brøndby Kommune selv kan skaffe adgang til, har kommunen også nedsat en task force, der vil danne sig et overblik over situationen og gøre klar til at koordinere indsatsen for de forventede flygtninge.

”Mange borgere har allerede henvendt sig med tilbud om at hjælpe og det sætter vi stor pris på. Det er godt at se, hvordan vi som samfund står sammen for at hjælpe, når der er behov for det. Derfor er vi også ved at afklare, hvilken hjælp der er behov for, og hvordan hjælpen kan koordineres”, fortæller Kent Magelund.

For at markere solidaritet med det ukrainske folk, har Brøndby Kommune valgt at hejse det ukrainske flag foran rådhuset. Det sker fra torsdag den 3. marts. Det vil indtil videre vaje i åbningstiden frem til den 16. marts.

Sådan kan du hjælpe

Hvis du som borger ønsker at hjælpe her og nu, opfordrer vi dig til at kontakte de humanitære organisationer. Flere af dem har meldt ud, at den bedste måde at hjælpe lige nu er ved at donere penge i stedet for tøj. Pengene skal blandt andet bruges til at sikre vandforsyningen i Ukraine, købe medicin m.v.

Alle landets kommuner har fået brev fra Udlændingestyrelsen, som beder kommunerne om at melde tilbage, hvor ukrainske flygtninge eventuelt vil kunne bo. Derfor er vi i Brøndby Kommune ved at finde ud af, hvor vi har egnede indkvarteringsmuligheder. Derefter er det op til Udlændingestyrelsen, hvorvidt der bliver behov for at huse flygtninge i Brøndby.

Da mange borgere allerede har henvendt sig og tilbudt deres hjælp, har vi oprettet en mail: ukraine@brondby.dk. Her kan man henvende sig, hvis man ønsker at hjælpe med privat indkvartering. Så vil Brøndby Kommune vende tilbage, når og hvis det bliver aktuelt.

Kontakt

Staben for Politik, Jura og Kommunikation

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 28

staben@brondby.dk

Sidst opdateret den 25. marts 2022
Skrevet af Brøndby Kommune