Find guld i Byttehuset og gør klimaet en tjeneste

Vi skal blive endnu bedre til at genbruge. I Byttehuset på Brøndby Genbrugsstation kan du aflevere de ting, du ikke længere bruger og komme hjem med andres brugte guld.

Kender du Byttehuset på Brøndby Genbrugsstation? Byttehuset ligner til forveksling en stor og flot genbrugsbutik. Forskellen er bare, at i Byttehuset er alting gratis. Hvis du ikke har besøgt Byttehuset endnu, er det et besøg værd!

Vi har brug for mindst tre jordkloder, hvis vi forsætter vores overforbrug af jordens ressourcer. Derfor skal vi alle gøre en indsats, så vi kan få endnu flere af vores brugte ting tilbage i cirkulation. Hvor ender de ting, du ikke bruger mere?

Find og aflever brugt guld i Byttehuset

I Byttehuset kan du aflevere de ting, andre kan få glæde af. Og du kan komme hjem med andres brugte guld. Du er altid velkommen til at tage 1-5 ting med hjem fra Byttehuset, og du behøver ikke selv aflevere noget brugt.

  • Sæt de ting, du ikke selv bruger mere på reolen uden for Byttehuset
  • Hvis Byttehuset er åbent, kan du gå ind og tage 1-5 ting med hjem
  • Hvis du kommer uden for åbningstid, finder du måske varer på den udendørs reol, andre har sat, som du kan bruge

”Vi vil så gerne have, at vi bliver bedre til ikke altid at købe nyt. Jeg vil opfordre folk til at komme forbi os i Byttehuset inden, de går ud og køber nyt. Måske har vi lige det, man står og mangler. Det giver så god mening at give andres brugte ting nyt liv.” siger Lis Tønneskov Hansen, Byttehuset. Lis brænder for genbrug og står klar til at hjælpe og svare på spørgsmål i Byttehuset.

Byttehuset har åbent tirsdag, onsdag og torsdag kl. 10-16 og lørdag og søndag kl.10-15.

Ressource- og affaldsplan 2022-2033 viser vejen

I fremtiden skal vi bytte meget mere. Vi har fx planer om at udvide med byggematerialer og lokale byttemarkeder. Det og en masse andre spændende aktiviteter kan du læse mere om i Ressource- og affaldsplan 2022-2033, som Kommunalbestyrelsen netop har vedtaget. Samtidig er vi i fuld gang med at udarbejde Klimaplan for Brøndby, som skal vise vejen mod CO2-neutralitet i 2050. Her indgår Ressource- og affaldsplan 2022-2033 som en vigtig del, og vi tager derfor nu endnu et skridt mod en ambitiøs klimaplan.

Sidst opdateret den 02. januar 2023
Skrevet af Brøndby Kommune