Mere end 500 i skoven til Brøndbyskovens Dag 2022

Rekordmange mødte op og var med til Brøndbyskovens Dag søndag den 15. maj, hvor helt nyt klatretårn blev indviet og det samme blev skovens første biodiversitetstræ.

Søndag den 15. maj 2022, 70 år efter de første træer blev plantet i Brøndbyskoven, afholdt Brøndby Naturskole Brøndbyskovens Dag. Vejret og skoven viste sig fra sin bedste side, og aldrig har der været så mange besøgende forbi på dagen – mere end 500 deltog i de mange aktiviteter og havde en god dag.

Klatretårn indviet

Brøndbys nye klatretårn blev indviet med en tale af kulturrådsformand Syed Bukhari, og båndet blev brudt i fællesskab med 1. viceborgmester Maja Højgaard og efterfølgende blev der klatret. Der var flere indvielser på programmet, for også Brøndbyskovens første biodiversitetstræ blev indviet, det skete med en tale af 1. viceborgmester Maja Højgaard og en sang om kraft af Halfdan Rasmussen. Det var flot fællessang understøttet af fuglenes forårssang.

Dådyrkød og ramsløgsmør

De mange besøgende havde travlt med hestevognsture i skoven, der blev lavet pandekager på bål og så blev der forlagt et dådyr og uddelt smagsprøver af grillet dåvildt og surdejsbrød smurt med friskrørt ramsløgsmør. Ramsløgene var selvfølgelig plukket fra Brøndbyskoven.

Deltagerne havde også mulighed for se på et af de områder, Brøndby Kommune gerne vil udvikle som naturområde og give deres mening til kende for at øge oplevelser i Brøndbys natur og for at fremme biodiversiteten.

Kagemænd til alle

Der blev også fundet krible krable dyr, ligget i hængekøjer, gået på line og der var sanketur i skoven efter skovens urter, og det hele blev fejret med kagemænd til alle.

Naturskolen vil gerne takke alle besøgende og alle som var med til at gøre dagen til noget helt særligt.

Sidst opdateret den 18. maj 2022
Skrevet af Brøndby Kommune