Social- og sundhedsassistent fra Brøndby vinder Omsorgsprisen 2022

Heidi Frandsen er social- og sundhedsassistent på Gildhøjhjemmet og har netop fået Omsorgsprisen 2022, som Dansk Kristelig Sygeplejeforening uddeler. Kollegerne indstillede Heidi, fordi hun med sin faglighed og menneskelighed er en rollemodel.

Hvert år opfordrer Dansk Kristelig Sygeplejeforening medarbejdere fra pleje og omsorgsområdet i hele landet til at indstille en kollega til omsorgsprisen. Prisen går til en sygeplejerske, en social- og sundhedsassistent eller en social- og sundhedshjælper, som på en særlig måde er en rollemodel i forhold til faglighed, medmenneskelighed og nærvær.

I år vandt Heidi Frandsen, der arbejder på en skærmet enhed for borgere med demens på Gildhøjhjemmet i Brøndby, årets omsorgspris.

Pris viser overskud

Prisen blev fejret på Gildhøjhjemmet med blomster, taler og lidt godt til ganen. Og det er en glad centerleder, der er stolt over, at hendes personale får en velfortjent påskønnelse.

” Vi er superstolte af at ”vores” Heidi vandt dette års pris. Som leder gør det mig stolt på flere områder. For medarbejderne på Gildhøjhjemmet sætter en ære i høj faglighed og omsorg for beboerne hver dag. Vi har medarbejdere, der ser hinanden, evner at reflektere – og som anerkender den særlige positive tilgang til både beboere og kolleger, som Heidi har. Og så er det da bare uvurderligt, at vi har medarbejdere, der ønsker at indstille en kollega for sit arbejde, selvom de også selv gør en god indsats. Det viser overskud i en travl hverdag,” siger centerleder Anette Falk.

Faglig og social rollemodel

I indstillingsteksten fra Heidi Frandsens kolleger kan man læse, at hun nomineres, fordi hun er en rollemodel for sine kolleger med sin medmenneskelighed, nærvær og faglighed, som falder hende naturligt.

Desuden fremhæves det, at Heidi Frandsen er en omsorgsfuld og social kollega, der er mødepligtig og meget sjældent syg.

Heidi forsøger altid at planlægge sin dag, så der er rum til at igangsætte aktiviteter med beboerne. Hvis hun ikke igangsætter aktiviteter, prioriterer hun hver dag at være der for beboerne.

Foto: Heidi Frandsen blev fejret på Gildhøjhjemmet af sine kolleger og chefer med blomster og taler, da det stod klart, at hun blev årets modtager af Omsorgsprisen 2022.

Sidst opdateret den 12. maj 2022
Skrevet af Brøndby Kommune