Urbaser er ny affaldsrenovatør i Brøndby

Brøndby Kommune har pr. 30. maj 2022 fået ny renovatør på affaldsområdet. Der er indgået en ambitiøs kontrakt, der har fokus på klimavenlige løsninger.

Fra den 30. maj 2022 er det biler fra Urbaser, der kører rundt og henter borgernes affald.
Dermed afløser de Remondis, der har hentet affald i Brøndby siden 2014.

”Vi har været enormt glade for at være med på rejsen med Brøndby Kommune og i fællesskab løfte Brøndby Kommunes affaldsindsamling til nye højder. Vi takker for et fantastisk samarbejde med Brøndby Kommune, og ikke mindst et kæmpe tak til vores chauffører,” siger Krista Sørensen, regionschef hos Remondis.

Hvide biler og grøn aftale

Nu er det Urbasers hvide skraldebiler, der kan ses i bybilledet i Brøndby, og det betyder et goddag til en grøn aftale. Ikke alene er skiftet sammenfaldende med, at man nu i Brøndby også skal sortere mad- og drikkekartoner, så Brøndby vedbliver at ligge i front, når det gælder sortering til genanvendelse.

Der er også indgået en ambitiøs aftale om, at de fleste skraldebiler inden længe kører på 100 % el i Brøndby Kommune. Dermed er Brøndby Kommune med til at sætte nye standarder for grønne aftaler på affaldsområdet, da det endnu er de færreste skraldebiler i Danmark og Europa, der kører på el.

Stabil drift er vigtigt

”Vi glæder os til at komme i gang med samarbejdet med Urbaser. Her har vi lagt vægt på, at borgerne får en stabil afhentning af deres affald. Vi ved, hvor vigtigt en stabil drift er, og det er vores målsætning, at borgerne her vil opleve en forbedring. Desuden rummer aftalen grønne løsninger, som fx at skraldebilerne med tiden skal være 100 % eldrevne. Det ser vi meget frem til,” siger Kathleen Kjærulff, miljøchef i Brøndby Kommune

I forbindelse med renovatørskiftet fra den 30. maj 2022 vil borgere opleve, at affaldet vil blive hentet en anden dag end hidtil. Du kan orientere dig i den nye tømmekalender på brondby.dk/mitaffald.

 

Kontakt

Miljøafdelingen

Teknik- og Miljøforvaltningen

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 28

miljo@brondby.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 13.00
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Telefontider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 14.30
Torsdag: Kl. 09.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Sidst opdateret den 08. juni 2022
Skrevet af Brøndby Kommune