Brøndby Kommune med i ny aftale for Køge Bugt Strandpark

Brøndby Kommune har sammen med regeringen og fire andre kommuner underskrevet en principaftale, som skal bane vejen for en modernisering af Køge Bugt Strandpark.

Sammen med regeringen og de fire andre kommuner i Køge Bugt Strandpark har Brøndby Kommune indgået en principaftale for Køge Bugt Strandpark, der skal resultere i en anlægslov og bane vejen for en modernisering af Køge Bugt Strandpark.

Den kunstigt anlagte strandpark blev indviet i 1980. I dag, 42 år efter indvielsen, er der behov for en modernisering af strandparken med inspiration fra bl.a. Amager Strandpark, så de rekreative fritidsmuligheder styrkes under hensyntagen til både kystlandskabet og strandparkens natur.

Moderniseringen skal bidrage til, at der bliver flere attraktive tilbud til de mange mennesker, der bruger strandparken året rundt til blandt andet gå- og cykelture, aktiviteter på havet og

”Vi har en stærk tradition for samarbejde på tværs af de fem strandparkkommuner, men denne principaftale indgået med regeringen er en særlig milepæl. Strandparken har nu eksisteret i over 40 år, til gavn for både mennesker, natur og klimatilpasning af Brøndby Kommune. Det glæder mig, at vi med aftalen har fået en fælles ramme for at modernisere strandparken. Et arbejde vi nu vil igangsætte i dialog med borgere, foreningsliv, grønne organisationer, erhvervsliv m.fl.” siger Kent Magelund, borgmester i Brøndby Kommune.

Anlægsloven for Køge Bugt Strandpark forventes at blive fremsat i Folketinget i slutningen af 2023.

Sidst opdateret den 23. september 2022
Skrevet af Brøndby Kommune