Prisregn over Brøndbys frivillige

Brøndby Hallen var fyldt, da Brøndbys frivillige blev hædret til den store årlige foreningsfest. Næsten 500 gæster var med til at gøre aftenen helt særlig. Der blev uddelt priser til frivillige og foreninger, der har gjort sig særligt bemærket – og årets største idrætspræstationer blev også hyldet.

Igen i år var den røde løber rullet ud, da Brøndbys frivillige fra sociale og folkeoplysende foreninger ankom til den årlige foreningsfest i Brøndby Hallen fredag den 10. marts 2023.

Med næsten 500 gæster var hallen godt fyldt og dannede en festlig ramme om den årlige prisuddeling. De mange gæster blev underholdt af lokale musikalske og kulturelle talenter. Der var fællesdans ved de lokale danseentusiaster Come and Dance, tre Brøndby-kor gav fælles koncert, og Kings and Queens leverede et farverigt show.

Borgmester Kent Magelund bød velkommen til fejringen med ordene:

”Kære frivillige i Brøndby: I gør en kæmpe forskel for alle borgerne i alle aldre. Og jeres aktiviteter bidrager til glæde, sundhed og fællesskab. Fra mig og hele kommunalbestyrelsen skal lyde et kæmpe tak til jer. I må love mig, at I får sendt denne tak videre til alle de frivillige i jeres foreninger, der ikke er med i aften,” sagde borgmesteren blandt andet i sin tale, der satte festen i gang.

Årets idrætspræstationer

De første der blev hyldet på scenen var de største idrætspræstationer i 2022, hvor adskillige udøvere fra Brøndby har vundet danmarksmesterskaber.

Brøndby Kommune hyldede udøvere fra Brøndby Kajakklub, Svanholm Cricketklub, Brøndby Volleyball Klub, Svømmeklubben Vest samt Vallensbæk Rulleskøjteklub.

Derpå gik aftenen med uddelingen af de fem priser i forskellige kategorier til Brøndbys frivillige ildsjæle.

Matroserne vinder Årets initiativ

Prisen for Årets Initiativ 2022 gik til Matroserne, der er et nyt tilbud i Brøndby Strands Sejlklub til børn og unge med fysiske og psykiske handicaps. Gennem Matroserne får børnene og de unge et frirum og oplevelser med et foreningsliv og et fællesskab, de måske aldrig har haft før.

Årets Ungdomsleder giver plads til udfordrede børn i fodbolden

Jørn Olav Hansen fra Brøndbyernes IF fik tildelt titlen som Årets Ungdomsleder 2022. Jørn er en ildsjæl, der fodboldtræner børn og unge med autisme og ADHD. Jørn arbejder til hverdag også med målgruppen og fik prisen for også at gøre en vigtig forskel i sin fritid for disse børn og unge. Takket være Jørns indsats kan børn, der ellers kan have svært ved at indgå på almindeligt fodboldhold, få en meningsfuld fritid.

Årets idrætsleder er uundværlig altmuligmand i fodboldens verden

Prisen som Årets Idrætsleder 2022 gik til Adis Babovic fra Bosna IF. Adis’ sans for detaljer og praktiske ting er uundværligt i Bosna IF, og er medvirkende til, at foreningen har opbygget et socialt og inspirerende netværk for børn og unge.

Kulturpris til KONTRA - Brøndbys kulturklub

Kulturprisen 2022 blev overrakt til KONTRA – Brøndbys Kulturklub. KONTRA har været aktiv siden 2017 med at afvikle kulturelle og kunstneriske aktiviteter i Brøndby. Kulturklubben står fx bag
Torvedag i Brøndbyøster og Kulturweekenden i Brøndby Strand. KONTRA har også oprettet en fodboldafdeling, der i dag har fem fodboldhold.

Frivilligpris til ildsjæl gennem 40 år

Endelig overrakte borgmesteren Årets Frivillighedspris til en sand ildsjæl i form af Jørn Nysum Schoop. Jørn har været frivillig i mere end 40 år i beboerdemokratiets tjeneste. Han er afdelingsformand i Brøndby Boligselskab, afd. Brokær og medlem af organisationsbestyrelsen. Desuden har Jørn også været frivillig gennem 38 år i Brøndby IF.

Fakta om Foreningsfesten AKTIV

Foreningsfesten AKTIV i Brøndby så dagens lys i 2017, og er siden da blevet en tilbagevendende årlig begivenhed, der sætter fokus på og hylder Brøndbys sociale og folkeoplysende foreninger og det store frivillige arbejde, der ydes her. Ud over repræsentanter fra foreningerne deltager også repræsentanter fra Seniorrådet, Handicaprådet, Folkeoplysningsudvalget og Kommunalbestyrelsen.

Priserne uddeles på baggrund af lokalsamfundets indstillinger, hvorefter der udnævnes tre nominerede kandidater, inden vinderen afsløres ved Foreningsfesten AKTIV.

Når man kan indstille frivillige og foreninger til næste års prisuddeling, bliver det annonceret på kommunens hjemmeside.

Læs mere om Foreningsfesten AKTIV.

Kontakt

Kultur, Idræt og Fritid

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby
Tlf. 43 28 28 28

Åbningstider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 13.00
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Telefontider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 14.30
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Sidst opdateret den 12. marts 2023
Skrevet af Brøndby Kommune