Ladestandere på vej i Brøndby

Brøndby Kommune har netop indgået aftaler om at få sat ladestandere op 22 steder i kommunen.

Der er gang i den grønne omstilling i Brøndby og i hele Danmark. Et af de store områder inden for den grønne omstilling er trafikområdet, hvor fokus blandt andet er at erstatte benzin- og dieselbiler med elbiler.

Men hvis det skal være nemt at køre elbil, er der brug for gode muligheder for opladning. Derfor har Brøndby Kommune netop indgået aftaler med to firmaer om at sætte ladestandere op på kommunale parkeringsområder. Ladestanderne vil være åbne for alle borgere.

De nye ladestandere vil blive fordelt på 22 lokaliteter i kommunen. De vil blandt andet kunne findes ved stationer, stadion, rådhuset, Brøndby Strand Centrum og ved Kulturhusene.

”I Brøndby har vi sat et ambitiøst mål om at blive CO2-neutrale, og her er elbiler og grønnere trafik en helt afgørende del af løsningen,” siger Finn Andersen, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Brøndby Kommune.

Aftale med OK og EDF Danmark

Firmaerne, der skal sætte ladestandere op, er OK og EDF Danmark. Der vil i alt komme 112 nye ladepunkter, hvoraf 10 af dem bliver såkaldte hurtigladere. OK etablerer 82 ladepunkter, mens EDF Danmark etablerer 30.

Etableringen af ladestanderne er ved at blive planlagt i detaljer. Brøndby Kommune forventer, at de første ladestandere vil være i drift inden sommer.

”Vi glæder os til at stille opladning til rådighed for både nuværende og kommende elbilister i Brøndby. Vi mener, at det skal være nemt og attraktivt at køre elbil i Danmark, og at det skal være let at finde en ladestander. Vi skal løfte i flok, hvis vi skal etablere et stort, åbent og smart ladenetværk til alle elbilister,” fortæller Kenneth Risborg Korsgaard, som er markedsdirektør i OK.

”Hos EDF Danmark er vi rigtig glade for, at Brøndby Kommune har valgt os som samarbejdspartner. Målsætningen er, at kommunens borgere får adgang til opladning af deres elbiler på strategisk vigtige lokationer. Den løsning, som vi implementerer sammen med vores partner Spirii, gør det enkelt og sikkert at lade sin elbil i nærområdet. Vi vil bestræbe os på, at opsætningen af ladestanderne sker hurtigt og sikkert i henhold til EDF’s krævende sikkerheds- og miljøstandarder,” siger Henrik Rasmussen, CEO for EDF
Danmark A/S.

Opfordring til virksomheder og boligområder

Erfaringen viser, at folk i høj grad oplader elbilen, hvor de bor og arbejder. Derfor opfordrer Brøndby Kommune virksomheder og boligområder til også at tage ansvar for at få de nødvendige ladestandere til medarbejdere og beboere sat op.

Mange boligafdelinger og virksomheder i Brøndby er allerede godt i gang med arbejdet.

På disse 22 parkeringsområder i Brøndby vil de i alt 112 nye ladepunkter blive etableret.
På disse 22 parkeringsområder i Brøndby vil de i alt 112 nye ladepunkter blive etableret

Kontakt

Teknik- og Miljøforvaltningen

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 24 10

teknik@brondby.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 13.00
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Telefontider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 14.30
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Sidst opdateret den 27. april 2023
Skrevet af Brøndby Kommune