To nye Kulturcaféer åbner i Brøndby

Kulturcaféerne byder på god mad, socialt samvær og masser af kultur.

Snart slår Brøndby Kulturhuse og Biblioteker dørene op til to nye Kulturcaféer i Kilden og i Brønden. Forhåbningen er, at Kulturcaféerne skal fungere som kulturet og socialt samlingssted for borgere i Brøndby Kommune.

Med de midlertidige Pop-up caféer introduceres borgerne til en del af menuen, som er sammensat med ambitionen om, at der er lidt til enhver smag. Pop-up caféerne er åbne fra den 17. april frem til åbningen af Kulturcaféerne den 4. maj.

Pop-up caféer - en introduktion til menuen

”Målet er, at de nye Kulturcaféer, der er placerede i hjertet af de to kulturhuse, bliver det samlende udgangspunkt for oplevelser i kulturhusene, hvor borgere kan mødes til en kop kaffe eller et godt måltid”, lyder det fra medlem af Kommunalbestyrelsen og formand for Kulturudvalget, Syed Aejaz Haider Bukhari. Med ambitionen om at Kulturcaféerne skal være det samlende omdrejningspunkt i kulturhusene, er det derfor relevant at invitere borgerne til gratis smagsprøver som en del af udviklingen af caféerne: ”Vi har skabt en spændende og velsmagende menu, og med åbningen af Pop-up caféerne glæder vi os til at introducere borgerne til noget af det mad, som de kan glæde sig til, når Kulturcaféerne officielt åbner den 4. maj”, forklarer leder af Brøndby Kulturhuse og Biblioteker, Rune Erbs Ledet.

Kulturcaféerne skal styrke det sociale samvær i kulturhusene

Kulturcaféerne skal fungere som en integreret del af kulturhusene, og derfor skal det være et cafétilbud, der både favner foreningsarrangementer, borgere der benytter bibliotekerne, eller borgere der er på vej til foredrag eller koncert. Derfor håber Syed Aejaz Haider Bukhari, at Kulturcaféerne vil blive brugt i kombination med de øvrige arrangementer i Kulturhusene: ”Kulturcaféernes placering ved siden af bibliotekerne gør det oplagt at låne en god bog på biblioteket, imens man spiser sin frokost eller nyder en kop kaffe. Det bliver også muligt at kombinere koncerter eller foredrag i kulturhusene med god mad og socialt samvær – så Kulturcaféerne bliver et vigtigt sted for uformelle fællesskaber.”

Rådgivning om bæredygtig cafédrift

I udviklingen af de nye Kulturcaféer har Brøndby Kulturhuse og Biblioteker fået rådgivning af køkkenchef og indehaver af restaurant Lola på Christianshavn, Kamilla Seidler, der tidligere har arbejdet på en Michelinrestaurant i Spanien. I udviklingen af Kulturcaféerne har Kamilla Seidler rådgivet om bæredygtig cafédrift med sunde råvarer.

Praktisk information

Kulturcaféerne åbner den 4. maj, og åbningstiderne bliver:

man-tors: 8.30-20, fre: 8.30-19, lør:10-17 og hver 3. søndag kl. 11-15.

Kulturcaféerne er desuden åbne i forbindelse med koncerter og foredrag i kulturhusene.

 

Pop-up caféerne åbner den 17. april og varer frem til den officielle åbning af Kulturcaféerne den 4. maj.

Pop-up caféernes åbningstider er i hverdage kl. 11.30-13.30.

I perioden for Pop-up caféerne uddeler vi små gratis smagsprøver efter først til mølle-princippet. Derudover vil der være salg af drikkevarer. På Kildens og Brøndens Facebook vil vi dele mere information om smagsprøverne.   

Læs mere på oplevbrondby.dk
Syed Aejaz Haider Bukhari, formand for Kulturudvalget og Rune Erbs Ledet, leder af Brøndby Kulturhuse og Biblioteker

Kontakt

Kulturhuset Brønden

Brøndby Strand Centrum 60
2660 Brøndby Strand

Tlf. 43 28 20 00

Åbningstider

Se Kulturhuset Brøndens åbningstider på www.kulturhusetbronden.dk 

Kulturhuset Kilden

Nygårds Plads 31
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 20 00

Åbningstider

Se Kulturhuset Kildens åbningstider på www.kulturhusetkilden.dk 

Sidst opdateret den 20. april 2023
Skrevet af Brøndby Kommune