Unges fotoudstilling gør Brøndby Strand Station tryggere og smukkere

13. april åbner den nye fotoudstilling (U)SET på Brøndby Strand Station. Fotografierne er taget af lokale unge fotografer fra Turning Tables i Brøndby Strand i alderen 10-20 år. Med de flotte og farvestrålende fotos gør de unge deres lokale S-togsstation til en indbydende port til bydelen.

Fotografierne er opklæbet på hele den ene væg af den tunnel man går igennem, når man går fra stationen og ud i bydelen.

Fernisering den 13. april 14.30-15.30

  • Åbningstale v/ fotograf Elizabeth Appiah og Turning Tables Brøndby Strand
  • Om tryghed og liv på stationerne v/ Lars Gøtke, underdirektør DSB Ejendomme
  • Åbning af udstillingen v/Kent Max Magelund, borgmester i Brøndby
  • Snacks, sodavand og musik ved dj’s fra Turning Tables

Udstillingen giver en stemme til de lokale unge. Fotograferne er Elizabeth (20 år), Osman (10 år) og Yassir (11 år), alle fra Brøndby Strand. De undersøger med deres billeder visuelt ritualerne omkring afrohår. Hår, der symboliserer styrke og naturlig skønhed og som - hvis man kradser i overfladen - også rummer politiske og samfundsmæssige lag. Et andet vigtigt element i udstillingen er de unges forhold til de smukke landskaber og grønne områder, som kendetegner Brøndby Strand og som binder områdets beboere sammen.

De fleste fotos er taget af Elizabeth Appiah, som sætter følgende ord på sine billeder: ‘Min inspiration til denne udstilling er min stolthed over at være ghanesisk. Jeg føler mig stolt over at være den, jeg er. Og jeg føler mig stolt over at bære mit naturlige afrohår. Ved at vise dette til offentligheden håber jeg at kunne inspirere andre unge piger til at folde deres hår ud - anytime you want!’

Stationsområdet er vigtigt for udviklingen af Brøndby Strand

Udstillingen er blevet til i et tæt samarbejde mellem Turning Tables, Brøndby Kommunes byudviklingsprojekt Fremtidens Brøndby Strand og DSB.

Udstillingen er blot én af mange nye positive ting, som sker i Brøndby Strand i disse år. ”De unge har et kæmpe engagement og en stor kærlighed til Brøndby Strand. Det er en gave at få så flotte kunstværker op at hænge på stationen. Det minder os alle om, at her er dejligt at bo,” siger borgmester Kent Max Magelund. 

DSB og Brøndby Kommunen har aftalt at udstillingen bliver i minimum 3 år. Underdirektør i DSB Lars Gøtke siger, ”Indbydende og trygge stationer er alfa og omega for at fastholde vores mange daglige brugere af S-toget. Vi er glade for i DSB også at kunne være med til at give rum til ny lokal kunst og skabe en større sammenhæng mellem stationen og bydelen.”

Om udstillingen

Fremtidens Brøndby Strands bylivspulje har bevilliget 10.000 kr. til udstillingen. DSB har bidraget økonomisk med 25.000 kr. Øvrige udgifter er finaniseret viaTurning Tables samlede fondsfinansering fra bl.a. Bikuben fonden

Fakta

Turning Tables Danmark

Med foto, film og musik som kreative værktøjer skaber organisationen Turning Tables Danmark frirum, hvor unge lærer nye færdigheder, opbygger selvværd, deler oplevelser i positive fællesskaber og sætter ord og billeder på deres drømme. 

I 2023 åbner organisationen i samarbejde med en lang række lokale partnere et ‘kulturlaboratorie’ - et kreativt hus for børn og unge - i Hallingparken i Brøndby Strand. Kulturlaboratoriet er et mødested, hvor nye fællesskaber kan opstå, og hvor unge skaber kunst og kultur til glæde for hele området. Laboratoriet bliver officielt indviet den 29. april

Fremtidens Brøndby Strand

Udstillingen er en del af en større byudvikling. Brøndby Kommune arbejder på højtryk for at løfte og udvikle Brøndby Strand som bydel og investere massivt. Således arbejder kommunen på en plan om opførsel af ca. 2200 nye boliger i Brøndby Strand, herunder ca. 800 nye boliger i området ved stationen, hvor nye stationsnære boliger og nye butikker i et nyt handelsstrøg skal gøre det mere attraktivt at bo og leve i bydelen. Arbejdet foregår i tæt samarbejde med borgere og de øvrige grundejere i bydelen herunder ikke mindst DSB.

DSB forbedrer 26 S-togsstationer

DSB har netop annonceret, at der er givet penge til et visuel løft af Brøndby Strand Station sammen med de andre stationer på Køge Bugt- og Hillerødbanen hvor linje A og E kører. Således vil passagerne snart opleve at deres station bliver pænere og gerne skulle føles mere tryg. Der er afsat en ramme på mellem 0,5 og 2 millioner kroner for hver S-togstation. Det betyder, at stationerne får et markant løft, så de bliver rarere at opholde sig ved. Konkret vil DSB gennemgå hver station for blandt andet belysning og overvågning. Samtidig friskes de fysiske rammer op, ligesom udstyr som bænke, affaldsspande og infoskærme samt andre stationselementer vil blive gennemgået.

Kontakt

Fremtidens Brøndby Strand Sekretariat

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Har du en idé eller spørgsmål, så skriv til
TMF-FremtidensBST@brondby.dk

Træffetider i Strandboxen maj, juni og juli (dog ikke helligdage)

Strandboxen er de gule containere ved Kulturhuset Brønden

Mandage: 13.00 - 16:00
Torsdage: kl. 13:00 - 16:00

Sidst opdateret den 12. april 2023
Skrevet af Brøndby Kommune