Dua og Victor fra Brøndby skal til gallataffel med H.K.H. Prins Christian

Dua Zahra Rizvi og Victor Berg Meyer fra Brøndby skal sammen med unge fra landets øvrige kommuner til gallataffel i forbindelse med H.K.H. Prins Christians fødselsdag.

Når Kongehuset slår dørene op på Christiansborg Slot til gallataffel den 15. oktober, så vil to af gæsterne være Dua Zahra Rizvi fra Brøndby Strand og Victor Berg Meyer fra Brøndbyvester.

De er begge blevet udvalgt til at repræsentere Brøndby, og det var en overraskelse, da de fik beskeden, fortæller de:

”Jeg var helt målløs. Det er en meget stor ting at skulle med til gallataffel. Jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg skulle afsted”, siger Dua Zahra Rizvi, som går på HTX på NEXT Suppertoppen Gymnasium og træner med landsholdet i karate.

Victor Berg Meyer læser til pædagogisk assistent på SOSU H, og han beskriver det som ”vildt”, at han skal afsted. Han havde aldrig forestillet sig, at han skulle til fest på slottet. Derfor må han nu måske også give sin mor ret i, at det er vigtigt at spise pænt:

”Jeg har altid talt med min mor om at spise ordentligt, og hun har altid sagt, ”hvad nu hvis du skal til bal ved Dronningen”, og så har jeg jo sagt, at det skal jeg ikke. Men nu skal jeg det faktisk, så nu må jeg i gang med at lære at holde gaflen i den rigtige hånd”, fortæller Victor Berg Meyer med et smil.

Udvalgt på baggrund af flere ting

Kongehuset har bedt alle kommuner om at finde to repræsentanter til at deltage i gallafesten, som finder sted på Prins Christians 18 års fødselsdag. Fra Kongehuset er der nogle formelle krav, som de unge skal leve op til, hvis de skal deltage i gallataflet. Men derudover har kommunerne selv bestemt, hvordan de ville finde deltagerne.

I Brøndby Kommune har man lagt vægt på, at de unge skal være en god kammerat, der bidrager til fællesskabet, vellidt og engageret. Kommunen har også inddraget de lokale uddannelsesinstitutioner, og de uddannelsesinstitutioner, hvor mange af Brøndbys unge går, da de er nogle af dem, der kender Brøndbys unge rigtig godt.

Uddannelsesinstitutionerne har givet en kort begrundelse for valget af dem, og så har kommunen udvalgt to unge, og den endelige udvælgelse blev foretaget af Brøndby Kommunes borgmester, Kent Max Magelund.

En oplevelse for livet

Selvom der er stadig er lidt tid til festen, så glæder de to festdeltagere sig allerede.

”Det føles lidt som en drøm, som jeg ser meget frem til. Jeg ville ønske, at tiden gik lidt hurtigere”, siger Dua Zahra Rizvi.

”Jeg glæder mig til at møde de andre unge og jeg glæder mig til at møde prinsen og Hendes Majestæt”, siger Victor Berg Meyer.

Og oplevelsen er ikke kun stor for Dua Zahra Rizvi og Victor Berg Meyer, men også for deres venner og familier:

”Mine forældre er stolte”, fortæller Victor Berg Meyer.

”Alle er spændte, og mine venner kalder mig prinsesse”, fortæller Dua Zahra Rizvi, som er sikker på, at hun altid vil huske gallafesten:

”Det bliver en oplevelse, som jeg vil huske resten af mit liv, og det vil være noget, som jeg vil fortælle videre til mine børn og børnebørn”. 

Dua Zahra Rizvi og Victor Berg Meyer fra Brøndby

Kontakt

Kommunikationsteam

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 28

kommunikation@brondby.dk

Sidst opdateret den 21. september 2023
Skrevet af Brøndby Kommune