Sved på panden og socialt samvær: Nyt træningshold for borgere med diabetes er kommet godt fra start

Brøndby Kommune har i et samarbejde med AOF Rødovre-Brøndby oprettet et hold for borgere med diabetes. Holdet består af tidligere deltagere på holdtræning i Træningscenter Brøndby, og formålet er bl.a. at få flere i målgruppen til at bevæge sig.

Hver tirsdag eftermiddag bliver der løbet, svedt og grint i teatersalen på Nørregård. Her mødes borgere fra Brøndby med diabetes på et gratis hold med en instruktør. Borgerne er alle tidligere deltagere på holdtræning i Træningscenter Brøndby, og formålet med holdet er at få borgerne til at fastholde de gode vaner med at bevæge sig.

Det har indtil videre været en succes. Holdet har mødtes otte gange, og langt de fleste deltagere møder op hver eneste tirsdag med deres indendørssko og en vandflaske under armen.

En af deltagerne er Hanne Jensen, som tidligere har gået i fitness:

”Det giver noget helt andet end maskiner. Det her er mere socialt. Kammeratskabet her giver mig lyst til at komme”, siger hun og fortsætter:

”Vi er i samme båd på holdet og vi kigger ikke skævt til hinanden”.

Også Helen Kristensen er meget glad for holdet:

”Det er rigtig sjovt, man griner og driller hinanden, og det er dejlige øvelser”.

Det sociale element skal fastholde målgruppen

Øvelserne tager udgangspunkt i tilpassede holdspil med bolde eller rekvisitter med inspiration fra Københavns Universitets Center for holdspil og sundhed, hvor træningen foregår i en uformel ramme, og hvor fællesskab og gode oplevelser vægtes højt. Det sociale element skal nemlig give deltagerne lyst til at deltage og fastholde dem på holdet.

Midlerne til projektet er fundet igennem ’Bevæg dig for livet’, som i samarbejde med AOF tilbyder gratis holdtræning til målgruppen som en del af et brobygningsforløb.

”Jeg er rigtig glad for samarbejdet med kommunen og træningscenteret om at kunne tilbyde borgerne aktiviteter, der giver smil på læben med fokus på fælleskab”, siger aftenskoleleder Henning Elmelund. 

Forløbet er gratis indtil januar måned, hvor holdet kommer til at overgå til AOF’s takster for holdtræning. Forhåbningen er, at holdet vil fortsætte der.

”Det giver velvære”

De otte træninger har allerede nu gjort en forskel for både Hanne Jensen og Helen Kristensen:

”Jeg får rørt mig på en del anden måde, og jeg kan gå meget mere nu”, forklarer Helen Kristensen.

Sammen med Hanne Jensen og et par af de andre deltagere, har de også selv arrangeret en ugentlig gåtur i Brøndby om onsdagen. Og Hanne Jensen kan også mærke, at holdet giver andet end smil på læben:

”Det giver mig velvære og mod på at komme i gang med andet træning også”.

Træningsholdene flytter fra november måned fra tirsdag til onsdag i tidsrummet fra kl. 15.00 til 17.00.

Hvis du vil vide mere om tilbuddet kan du tage kontakt til Henning Elmelund fra AOF Rødovre-Brøndby på 36 48 15 99 eller mail heel@aof.dk  

Hanne Jensen (2. tv) og Helen Kristensen (1. th) er glade for træningsholdet.

Kontakt

Børne-, Kultur- og Idrætsforvaltningen

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 28

born@brondby.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 13.00
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Telefontider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 14.30
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Undgå lang ventetid i telefonen 

Sidst opdateret den 31. oktober 2023
Skrevet af Brøndby Kommune