Brøndbys to letbane-forpladser på tegnebrættet

Brøndby Kommune har netop indgået aftale med den totalrådgiver, der skal udarbejde skitseprojektet til de to letbane-forpladser ved Kirkebjerg Station og Brøndbyvester Station.

Når man fra 2025 kan tage den første tur med letbanen mellem Lyngby og Ishøj, bliver det med to stop i Brøndby. Her kører letbanen langs Søndre Ringvej, og de to letbanestationer skal anlægges i krydset Søndre Ringvej / Park Allé (Kirkebjerg Station) og i krydset Søndre Ringvej / Vallensbækvej (Brøndbyvester Station).

Det blev BARA-land landskabsarkitekter, der vandt opgaven som totalrådgiver, og de skal nu udarbejde et skitseprojekt til de to kommende letbane-forpladser.

”Med letbanen bliver det nemt og hurtigt at rejse på tværs af hovedstaden. Derfor skal vores stationer og stationsforpladser naturligvis indrettes med et moderne og grønt udtryk, så det bliver en god oplevelse at rejse med letbanen. Det skal med andre ord både være trygt og nemt at komme til og fra letbanen i Brøndby”, siger borgmester Kent Magelund.

På begge stationsforpladser vil der være plads til alle de funktioner, der naturligt følger med en letbanestation. Det er blandt andet cykelparkering, læskur til busstop, informationsstandere og bænke. Som et led i Brøndbys ambitiøse klimaplan, bliver der også gjort plads til nye services som delecykler og deleløbehjul. På Brøndbyvester stationsforplads er der desuden en eksisterende dagligvarebutik.

Der vil også blive arbejdet med at gøre begge forpladser til et særkende for Brøndby Kommune, ligesom der vil blive skelet til designmanualen for Kirkebjerg byudviklingsområde, når forpladserne til de to kommende letbanestationer skal udformes.

Aftalen blev underskrevet torsdag den 22. februar 2024 af Casper Toftholm, der er direktør for Teknik- og Miljøforvaltningen i Brøndby Kommune og de to partner Karl Johan Baggins og Nicklas Antoni Rasch fra BARA-land landskabsarkitekter.

Det betyder, at arbejdet med at skitsere de to letbaneforpladser, projektere dem og udarbejde udbudsmateriale til en kommende hovedentreprenør nu kan begynde.

Foto: Nicklas Antoni Rasch fra BARA-land landskabsarkitekter og Casper Toftholm, direktør for Teknik- og Miljøforvaltningen i Brøndby Kommune.

Fakta om letbanen:

I Brøndby Kommune vil letbanen køre langs Søndre Ringvej, og der kommer to letbanestationer:

  • Kirkebjerg station i krydset Sdr. Ringvej/Park Allé
  • Brøndbyvester station i krydset Sdr. Ringvej/Vallensbækvej
  • Tæt på kommunegrænsen vil der også blive letbanestationer ved både Glostrup Station og Delta Park i Vallensbæk.

Status på letbaneprojektet

Byggeriet af letbanen er i fuld gang i Brøndby og anlægsarbejdet, som skal gøre det muligt at få plads til letbanen, er nu 90 procent færdigt. 

Kontakt

Teknik- og Miljøforvaltningen

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 24 10

teknik@brondby.dk

Åbningstider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 13.00
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Telefontider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 14.30
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Kommunikationsteam

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 28

kommunikation@brondby.dk

Sidst opdateret den 04. marts 2024
Skrevet af Brøndby Kommune