Brøndby får plejehjem i Vesterled

Brøndby Kommune har den 7. maj 2024 indgået en aftale med PensionDanmark Ejendomme, der køber grunden på Fagervangen 2. Det nye, energieffektive friplejehjem skal opføres af pensionsselskabet og drives af Diakonissestiftelsen.

Brøndby kommer til at få et moderne og energieffektivt plejehjem i Brøndbyvester. Plejehjemmet har længe været et stort ønske for kommunalbestyrelsen for fortsat at sikre tidssvarende og gode rammer for de ældste borgere.

Derfor er det også en meget tilfreds borgmester, der netop har underskrevet en aftale med PensionDanmark, om køb af den grund i Vesterled, hvor Brøndby Kommune oprindelig selv havde planer om at opføre et plejehjem.

”Det er to meget kompetente partnere, der nu skal opføre og drive et friplejehjem i Brøndby. Samarbejdet forener Diakonissestiftelsens fokus på kærlig og respektfuld pleje med PensionDanmarks fokus på at udvikle moderne byggerier med lavt klimaaftryk. Derfor er jeg også helt tryg ved, at det nye friplejehjem både kommer til at levere velfærd på et højt niveau og samtidig vil bidrage til en positiv og bæredygtig udvikling af Brøndby”, siger borgmester Kent Magelund.

Louisehjemmet Vesterled vandt udbuddet

PensionDanmark har med skitseprojektet ’Louisehjemmet Vesterled’ vundet Brøndby Kommunes udbud ifm. salget af Fagervangen 2.

Det nye friplejehjem vil blive opført med en certificering på minimum DGNB Guld, som har været et af kriterierne i udbudsbetingelserne. Det betyder, at byggeriet skal leve op til høje krav om klima- og miljøpåvirkning, sundhed, samspil med lokalområdet og en række sociale faktorer.

Brøndby Kommune har ligeledes stillet krav om, at friplejehjemmet opføres i naturlig sammenhæng med villakvarteret og at de grønne arealer og byrummet omkring plejehjemmet er åbne, så der er adgang for alle. Der bliver desuden fokus på biodiversitet, der skal fungere som ledetråd i udformningen af de grønne arealer.

"Vi er stolte af at blive valgt til at opføre Louisehjemmet Vesterled til Brøndbys ældre. Det bliver et moderne byggeri, der understøtter fællesskab, natur, sammenhæng og naboskab, og vi glæder os til et nyskabende samarbejde med kommunen og Diakonissestiftelsen, som forener de bedste rammer om en god seniortilværelse med et godt afkast til vores medlemmers pensionsopsparinger,” siger Marius Møller, direktør for PensionDanmark Ejendomme.

Louisehjemmet Vesterled bliver det første friplejehjem, der opføres efter den partnerskabsmodel, som PensionDanmark og Diakonissestiftelsen er gået sammen om.

”Jeg er glad for, at Diakonissestiftelsen snart skal være en del af ældreplejen i Brøndby. Omsorg, faglighed og medmenneskelighed er nøgleværdier for os, og sammen med PensionDanmark og Brøndby Kommune vil vi sikre kvalitet og tryghed for alle vores kommende beboere,” siger Diakonissestiftelsens adm. direktør, Anette Christoffersen.

Tæt samarbejde og borgerdialog

Louisehjemmet Vesterled, der bliver tegnet af ERIK arkitekter, vil få 104 boliger med tilhørende fælles- og servicearealer. PensionDanmarks skitseprojekt lægger op til, at der blandt andet arbejdes med træ som byggemateriale i flere afskygninger, der skal give en god sanseoplevelse og et lavt klimaaftryk.

Friplejehjemmet vil blive opført i tæt samarbejde med Brøndby Kommune og PensionDanmark vil arbejde aktivt med kommunikation og åbenhed gennem hele fasen. Der planlægges med både møder og løbende orientering til naboer samt borgermøde, ligesom de også planlægger at invitere til byggepladsbesøg.

Louisehjemmet Vesterled skal efter planen stå klar til de første beboere ultimo 2027.

Foto: Anette Christoffersen, direktør Diakonissestiftelsen, Brøndbys borgmester Kent Magelund og Marius Møller, direktør PensionDanmark Ejendomme.
Foto: Anette Christoffersen, direktør Diakonissestiftelsen, Brøndbys borgmester Kent Magelund og Marius Møller, direktør PensionDanmark Ejendomme ved underskrivelse af købsaftalen.
Erik Arkitekter

Fakta:

Diakonissestiftelsen

Diakonissestiftelsen blev stiftet i 1863 og er i dag en af Danmarks førende velfærdsaktører med plejehjem, hjemmehjælp, seniorboliger, hospice og børneinstitutioner. Diakonissestiftelsen uddanner desuden sygeplejersker og social- og sundhedsmedarbejdere. Diakonissestiftelsen er en erhvervsdrivende, almennyttig fond og dermed nonprofit.

PensionDanmark

PensionDanmark A/S administrerer overenskomst- og virksomhedsaftalte arbejdsmarkedspensioner, sundhedsordninger og uddannelsesfonde for over 827.000 medlemmer beskæftiget i 21.200 private og offentlige virksomheder. PensionDanmark er et kundeejet selskab, hvor hele overskuddet går til medlemmerne. De samlede indbetalinger udgjorde 15,8 mia. kr. i 2023. Balancen er 330 mia. kr.

ERIK Arkitekter

ERIK Arkitekter, der har tegnet bygningen, er en uhøjtidelig og dynamisk organisation med fokus på dialog og udvikling. ERIK Arkitekter skaber tidløse og holdbare arkitektoniske løsninger til hverdagen

Kontakt

Pressekontakt

Line Rønø Baun
Kommunikationskonsulent

Tlf. 43 28 22 34 / 60 22 79 44
kommunikation@brondby.dk

Pressekontakt

Anni Hornbak Sperling
Kommunikationskonsulent

Tlf. 43 28 21 33
kommunikation@brondby.dk

Sidst opdateret den 08. maj 2024
Skrevet af Brøndby Kommune