Faglært uddannelse er også for voksne

Mona og Bente er Brøndbys første faglærte rengøringsteknikere i ambitiøst projekt om opkvalificering af alt rengøringspersonalet i kommunen.

De 32 første rengøringsmedarbejdere i Brøndby Kommune har allerede afsluttet deres kompetenceløft inden for rengøring og dansk. I foråret søsatte kommunen nemlig et ambitiøst og stort projekt med opkvalificering af alt rengøringspersonale.

Og for to af rengøringsmedarbejderne – Mona og Bente – blev det begyndelsen til mere end et kompetenceløft.

De to kvinder har nemlig videreuddannet sig og som de første i Brøndby Kommune fået papir på uddannelsen som rengøringsteknikere. Det betyder også, at titlen som ufaglært er skiftet ud med titlen som faglært.

”Vi er så stolte. Man kommer ikke sovende til sådan en uddannelse og vi håber, at vi kan være med til at vise, at uddannelse også er for voksne mennesker. Vi håber også, at vi kan være med til at sætte rengøring på dagsordenen som et fag. Det er ikke ’bare’ rengøring. Det er en faglighed, som i denne coronatid, betyder endnu mere, fordi vi med den rigtige og grundige rengøring kan være med til at bryde smittekæder”, siger Mona og Bente samstemmende.

Tilbuddet til Brøndby Kommunes fuldtidsansatte rengøringspersonale går på at blive løftet i forhold til nyere viden om rengøring og i forhold til danskfaglige kundskaber. De to nyuddannede rengøringsteknikere har i forbindelse med deres efterfølgende uddannelse oven i det fået ny viden om rengøringsmetoder, rengøringsmidler, ergonomi og sikkerhed.

Mens rengøringspersonalet i Brøndby Kommune er på uddannelse, træder ledige til som vikarer og det kan også betyde, at de får fodfæste på arbejdsmarkedet. Inden rengøringspersonalet er på efteruddannelse opkvalificeres ledige borgere til at kunne bestride vikariaterne og der er bevilliget 1,6 mio. til ansættelse af vikarer. Så det storstilede projekt er en gevinst for alle parter.

Corona-situationen har kun midlertidigt bremset projektet og Brøndby Kommune forventer at næste hold begynder til efteråret.

Kompetenceløftet til alt rengøringspersonalet består af et uddannelsesforløb på henholdsvis 18 dage til dem, der allerede har danskkundskaber, og 55 dages uddannelse til dem, der skal have ekstra dansk. Det er Facility Service, TEC, VSK-sprogcenter og Brøndby Jobcenter, der står bag kompetenceløftet. Efter uddannelsesforløbet ser man på om nogle af rengøringsmedarbejdere kan optages på videre forløb, der vil betyde, at de bliver faglærte.

Kontakt

Kommunikationsteam

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 28

kommunikation@brondby.dk

Sidst opdateret den 04. juni 2021
Skrevet af Brøndby Kommune