Brøndby dyster om at blive Danmarks vildeste kommune

Brøndby Kommune har taget imod Miljøministerens invitation og har meldt sig ind i kampen om at blive Danmarks vildeste kommune. Derfor skal der nu fokus på at øge biodiversiteten i Brøndby.

Nu melder Brøndby Kommune sig klar til at gøre en forskel for dyre- og plantelivet i Brøndby og har derfor tilmeldt sig konkurrencen om at blive Danmarks vildeste kommune.

Derfor starter der nu et arbejde for, at man både på kommunal og privatejet jord skaber mere vild natur for at få en større biodiversitet.

”Brøndby er en grøn kommune – vi har både skov og strand og grønne områder. Men biodiversitetsmæssigt ligger vi ikke højt. Det kan vi heldigvis gøre noget ved. Og vi har potentiale til at gøre det. Brøndby har et stærkt fællesskab, og det her skal vi også være fælles om, hvis det skal rykke.

Corona har fået mange af os til at bruge naturen og de grønne områder, og vi har fået øjnene op for, hvad naturen gør for os. Jeg tror, der er mange, der vil have lyst til at gøre noget for naturen.

Vi vil gerne invitere både borgere, boligselskaber og virksomheder til at samarbejde om at gøre Brøndbys natur og grønne områder mere vilde og varerede. Det vil være en gevinst for naturen – men også for vores sundhed og trivsel,” siger borgmester i Brøndby Kommune, Kent Magelund.

Brøndby Kommune er i gang med at undersøge, hvilke indsatser, der kan have en god effekt på biodiversiteten. Senere kommer der en ideindsamlingsfase, hvor borgerne bl.a. opfordres til at inspirere kommunen og hinanden på kommunens Facebook- og hjemmeside. Endeligt skal ideerne omsættes til virkelighed.

Borgere opfordres til at dele deres billeder af, hvordan de skaber mere vild natur og mere biodiversitet på Instagram og bruge hashtagget #mitvildebrøndby.

Konkurrencen løber frem til efteråret 2022, hvor vinderen kåres.

Kontakt

Kommunikationsteam

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 28

kommunikation@brondby.dk

Sidst opdateret den 04. juni 2021
Skrevet af Brøndby Kommune