Et år uden tryksår blev fejret

Ældrecentret Nygårds Plads har i flere år arbejdet målrettet med at forhindre tryksår blandt deres beboere. Forleden kunne de fejre, at der er gået et år uden tryksår på afd. 3 på ældrecentret.

Beboerne på et ældrecentrene har ofte mange sygdomme og skavanker, og en del har problemer med bentøjet, så de sidder meget ned. Det giver stor risiko for udvikling af tryksår og derfor har de tre ældrecentre i Brøndby gennem de sidste år haft særligt fokus på at forhindre tryksår.

Det blev fejret med frokost for de ansatte og kaffe og lagekage for beboerne, da afdeling 3 på ældrecentret Nygårds Plads den 16. marts 2021 kunne fejre et år uden tryksår.

Det er lykkedes ved, at alle faggrupper, både dag-, aften- og natpersonalet har arbejdet målrettet med området og beboerne er blevet inddraget så meget som muligt.

Tilfreds tidligere sygeplejerske

Berit Toft, som bor på Nygårds Plads og som er tidligere sygeplejerske, kender til vigtigheden af at forebygge tryksår.

Berit er glad for, at der i afdelingen er så stort fokus på forebyggelsen af tryksår. Berit fortæller, at hun ind i mellem har haft rødme af huden, men hun oplever, at der er meget opmærksomhed på det, og at rødmen derfor ikke når at udvikle sig til mere.

Målrettede indsatser

Arbejdet med at forhindre tryksår er en del af ældrecentrets arbejde med ”I sikre hænder”s tryksårsindsats, som beskriver de elementer, der ifølge sundhedsfaglige eksperter er de vigtigste i forhold til plejen og behandlingen på området. Hvis personalet i ældreplejen konsekvent og systematisk anvender alle elementerne i pakken, kan tryksår udryddes.
Målet med forbedringsprogrammet er at give borgerne i ældreplejen en sikker pleje og behandling ved at reducere tryksår, medicinfejl, fald og infektioner.

Afdelingen på ældrecentret Nygårds Plads er desuden godt i gang med Medicinpakken, og har fx haft over 225 dage uden medicinfejl, hvor det har været nødvendigt at kontakte en læge.

Dansk Selskab for Patientsikkerhed, Sundhedsministeriet og KL står bag ”I sikre hænder”.

Kontakt

Kommunikationsteam

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 28

kommunikation@brondby.dk

Sidst opdateret den 04. juni 2021
Skrevet af Brøndby Kommune