Sød historie bag Brøndbys smukke kirsebærtræer

De er ikke alene smukke at se på, når de blomstrer – der er faktisk også en smuk historie bag Brøndbys mange Japanske kirsebærtræer. De blev nemlig plantet af 70 japanske brudepar, der i 1973 rejste til Danmark for at blive gift.

Når vi hvert forår kan nyde det magiske syn af smukke kirsebærtræer, der springer ud i Brøndby, så skyldes det faktisk en gammel japansk bryllupstradition.

Takket være Forstadsmuseet, er både fotos og gamle avisudklip blevet bevaret, og de fortæller den søde historie om 70 japanske brudepar der i hhv. april og maj 1973 rejste til Danmark for at blive gift.

Det var nemlig meget billigere at blive gift i Danmark end at holde brylluppet i Japan, hvor brudens forældre havde tradition for at give fine gaver – ikke til brudeparret – men til venner og familie. Det kunne løbe op i så mange penge, at en rejse til Danmark var billigere. Samtidig med selve vielsen, fik de unge mennesker så også en bryllupsrejse med i købet.

Kjeld Rasmussen har en finger med i spillet

Alle brudepar blev viet på Københavns Rådhus. Og selvom vi ikke præcis ved hvorfor, så holdt daværende borgmester Kjeld Rasmussen bryllupstalen efter ceremonien på Københavns Rådhus. Dagen efter bryllupperne tog alle brudepar en tur til Brøndby.

Efter japansk tradition plantede de nygifte par Japanske kirsebærtræer foran Brøndby Rådhus og på det daværende Brøndbyvester Boulevard (i dag Borgmester Kjeld Rasmussens Boulevard).

Det er en tradition at japanske par planter et kirsebærtræ som bevis på evig troskab.

Vi kan altså takke en gammel japanske tradition for, at vi hvert forår nyde de smukke lyserøde træer, når det bliver "sakura"-tid i Danmark og i Brøndby.

Kontakt

Staben for Politik, Jura og Kommunikation

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 28

staben@brondby.dk

Sidst opdateret den 03. maj 2024
Skrevet af Brøndby Kommune