Brøndby sår vilde blomster

Brøndby vil skrue op for biodiversiteten og sår vilde blomster i alle bydelene i løbet af maj.

Brøndby Kommune vil skabe mere vild natur for at få en større biodiversitet og for at give dyr og planter i naturen bedre livsbetingelser.

I løbet af maj måned har materielgården fokus på at skabe forskellighed på de grønne arealer og vil i den forbindelse så frø fra danske arter af vilde blomster på udvalgte områder i alle bydelene til glæde for de dyr, der lever der, samtidig med at det er smukt at se på.

Blomsterblandingen er udviklet i samarbejde med Dansk Biavlerforening og indeholder bl.a. kornblomst, morgenfrue, hvid okseøje, kornvalmue, akeleje og brudeslør.

Der laves også forsøg med en række andre frøblandinger, som er blevet sået ud på udvalgte områder på Naturskolen i Brøndbyskoven og insekthotellet ved Friluftshuset på Voldgaden 21.

På de områder, materielgården har forberedt, har de skrællet græstørven af og der er blevet blandet grus i jorden for at gøre den luftig, så frøene har bedre betingelser for at spire.

Værdien af det vilde ukrudt
Brøndby Kommune lader nogle udvalgte arealer være uplejede for at give naturen frit spil. Dermed kan man også sammenligne udbyttet af at forberede jorden og så frø ud eller lade naturen klare det selv.

Jorden indeholder helt naturligt mange forskellige frø som planterne har smidt gennem årerne og disse ville kunne spire over tid, hvis de får lov til at stå urørte.

Mange ser mælkebøtter, tidsler og brændenælder som ukrudt, men de har en stor værdi for fx sommerfugle, bier, mariehøns og mange andre insekter. Med den mere vilde natur skal vi vænne os til at se med andre øjne på de planter, mange kalder for ukrudt og lange græsser, da det vil være det, der får frit spil, når arealer ikke bliver plejet.

Brøndby har fokus på vildere natur
Udsåningen af vilde blomster er blot et af de tiltag, Brøndby Kommune tager i forbindelse med, at biodiversitet er et af kommunens fokusområder i strategien ”Brøndby 2030”.

Samtidig passer det rigtig godt med kommunalbestyrelsens beslutning om at deltage i den landsdækkende konkurrence om at blive Danmarks vildeste kommune, som løber frem til efteråret 2022.

Her sås de vilde blomster

På følgende områder bliver sået i maj måned:

• Et område bag Hermosagård
• Et område i den sydlige del af Grønnedammen, således at der kan sammenlignes med områderne med uklippet græs i den nordlige del
• Fire områder på Åstien nærmest Krogagervej
• Seks områder på Brøndbyvester Boulevard på den østlige side startende fra rundkørslen ved Bækkelunden og op til Lillegården
• Et mindre område ved Ungehuset på Strandesplanaden

Der sås blomster på i alt omkring 5.000 m2 i denne omgang.

Kontakt

Kommunikationsteam

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 28

kommunikation@brondby.dk

Sidst opdateret den 02. juni 2021
Skrevet af Brøndby Kommune